Overbodig nieuws

Een krant kan uiteraard niet van A tot Z gelezen worden. Het is in feite een soort van supermarkt waar ieder de eigen gading aan nieuws uit kan halen. Zodat er voor die enkele abonnee altijd zoiets als ballast in zijn ochtend – of avondblad te vinden zal zijn. Hoewel van overbodigheid eigenlijk ook nauwelijks ergens sprake is, zolang iets maar gelezen wordt. Een enkele keer doet zich echter wel de omstandigheid voor dat de vraag gerechtvaardigd is waar een artikel wel voor mag dienen of welke lezer daarmee bereikt moet worden. Met name de zaterdagkranten lijden nog wel eens onder dat euvel. Met als fraaiste voorbeeld van dat soort complete overbodigheid die het niveau van onzin haalt, het Volkskrant Magazine van afgelopen zaterdag, waarin achterin over de breedte van twee pagina’s een aantal uitgaanstips voor het Australische Melbourne wordt gegeven. Met als summum de place to be om de lekkerste koffie van die stad te drinken. Wat dan ook nog met droge ogen gelezen moet worden om te geloven wat er staat.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Overbodig nieuws

  1. Sjoerd van bVision zegt:

    Ik heb gelukkig al jaren geen krant meer.

  2. sjogkel zegt:

    De Volkskrant probeert mij al jaren (als oud-abonnee) een abonnement aan te smeren. Ik moet er niet meer aan denken. Toch zijn we ook verslingerd geraakt. aan tips en nieuwtjes, tips, sterren en aanbevelingen. Het is jagen op geluk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s