Ambtenaren en wietplantages

Misschien een teken des tijds en mogelijk kan het nog gekker. Maar zo’n bericht als hierna, dat vermoedelijk tijdens de Paasdagen en tussen alle nieuws over Turkije en Korea aan de aandacht is ontsnapt, moet haast wel de nodige reacties en bedenkingen oproepen. Als het al niet de zoveelste aanwijzing is en tegelijk ook een verklaring vormt voor het slinkend vertrouwen in de overheid en voor het groeiend maatschappelijk cynisme:

Een functionaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie dat beroemde paradepaard van de VVD is geschorst nadat de politie bij hem thuis een hennepkwekerij had aangetroffen. Volgens BN/De Stem vonden agenten dinsdag 114 planten in zijn woning in Nieuw-Vossemeer. De hoge ambtenaar en zijn vrouw zijn opgepakt. De man was eerder plaatsvervangend directeur van meerdere gevangenissen, waaronder de zwaarbeveiligde inrichting in Vught. Hij zou nu een andere hoge functie hebben bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. Gedurende het onderzoek is de man geschorst. Of er nog andere maatregelen volgen, hangt af van het onderzoek.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Ambtenaren en wietplantages

  1. Sjoerd van bVision zegt:

    Dat kun je toch niet maken… Gewoon een paar maanden de cel in.

  2. Anoniem zegt:

    Goed voorbeeld, doet goed volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s