Grunberg schrijft…

De ‘Voetnoot’ die Arnon Grunberg vandaag schreef voor de voorpagina van de Volkskrant, is mij zo uit het hart gegrepen, dat ik hem hier wel integraal moet herplaatsen. Beschouw dat dan meteen maar als een statement van mijn kant:
                                                                                                                                                                                         ” De Egyptische president Al – Sisi is eervol door Trump ontvangen. Het algemene oordeel over Al – Sisi luidt dat hij erger is dan Mubarak: persvrijheid bestaat nauwelijks in Egypte, tegenstanders van het regime worden opgesloten en gemarteld. Ook een Italiaanse student, Giulio Regeni, trof dit lot: ontvoerd, gemarteld en vermoord. Sinds de vrede tussen Egypte en Israël ontvangt Egypte omvangrijke ondersteuning van Amerika. Een deel van die ondersteuning had Obama in 2015 uitgesteld. Obama heeft eveneens geweigerd Al – Sisi met alle eer te ontvangen.
                                                                                                                                                                                                In een onvolmaakte wereld moet je soms zaken doen met dictators, maar moet je hun status verhogen? Trump sprak bewonderend over Al – Sisi, zoals hij ongetwijfeld straks bewonderend over Assad zal spreken. Poetin, Trump, Erdogan, Al – Sisi, extreem – rechts in Europa – er zijn verschillen; de overeenkomsten en de wederzijdse bewondering zijn echter veelzeggend. De gedachte dat er sinds pakweg de Inquisitie morele vooruitgang geboekt is in het Westen is een voorbeeld van zelfmisleiding.”
Advertenties

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld. Bookmark de permalink .

2 reacties op Grunberg schrijft…

  1. Mack zegt:

    Over Assad sprak hij niet bewonderend, gisteren. Misschien toen hij nog geen president was, hij zich niet zo verdiepte in Poetin, Erdogan e.d. en alleen zag hoe populair ze bij hun eigen bevolking zijn?

  2. Sjoerd van bVision zegt:

    Om eerlijk te zijn schat ik Trump ook niet hoger in dan een dictator.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s