De objectiviteit van Baudet

Hoewel hij best slim genoemd mag worden, moet Thierry Baudet het bepaald niet van originaliteit in denken en ideeën hebben. Wat onder de noemer van zijn vlaggenschip Forum voor Democratie aan denkbeelden en inzichten plus ambities wordt verspreid, verdient niet meer dan de naam van ouwe koek. Misschien is het wel oude wijn in nieuwe zakken, zonder dat verder helder wordt of het dan ‘Wilders light’ of ‘Wilders in het kwadraat’ is. In elk geval is het meeste gedachtengoed dat Baudet nu wereldkundig maakt, al eens eerder uit de mond van Wilders gepasseerd. Zodat het program van dat Forum voor Democratie, hoe enthousiast ook gepresenteerd, toch een hoog geeuwgehalte bezit. Want het is waarachtig niet de eerste keer dat het pleidooi klinkt om de linkse publieke omroep definitief te ontmantelen. Was het niet de Telegraaf die daar jarenlang al een issue en voorpaginanieuws van maakte? En hebben we daar dan nu niet zulke bevrijdende initiatieven als PowNed en WNL aan te danken? Over openbreken van dat vastgeroeste bestel gesproken. Met natuurlijk ook Wilders weer met de hand aan dezelfde ploeg, met dien verstande dat het voor de zoveelste keer beperkt blijft tot wat holle retoriek. Hoewel er altijd wat van blijft hangen, zal hij zonder twijfel denken.

En dan nu Baudet die het licht heeft gezien en weet dat de publieke omroep links is en daarom ontmanteld moet worden dan wel een serieuze objectiveringsslag verdient. Achter welk streven natuurlijk alle mogelijke vraagtekens gezet worden. Want hoezo is die publieke omroep links? Ja, uiteraard vanuit het perspectief van Baudet gezien, voor wie alles wel links moet zijn, gezeten als hij is op het uiterst – rechtse puntje van het politieke krachtenveld. Wat zijn streven en zoektocht naar objectiviteit dan wel objectivering, er ook niet geloofwaardiger op maakt. Trouwens, is of wat maakt de publieke omroep dan links en zo politiek correct? Boer zoekt vrouw, Met het mes op tafel, Radar, Twee voor twaalf, Flikken Maastricht, enz. enz. enz? Of zit die Baudet gewoon uit zijn nek te kletsen, heeft hij vooral aandacht nodig en zoekt hij een stok om zijn politieke tegenstanders mee te slaan. Met de publieke omroep voor de zoveelste keer als het gemakkelijke en natuurlijk aansprekend middel om er in de politiek mee op los te gaan. Zonder dat het verder wat oplevert, laat staan zoden aan de dijk zet.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De objectiviteit van Baudet

  1. sjogkel zegt:

    Tuurlijk is het ‘oude wijn in nieuwe zakken’. Het ‘romantisch’ revanchistisch streven om de bestaande status quo omver te werpen heeft iook hier in polderland al vaker proberen wortel te schieten.

  2. Sjoerd van bVision zegt:

    Ik vraag me af waarom er nog een publieke omroep nodig is… Afschaffen die onzin. Daar kijkt toch geen hond naar, of het moet zijn dat zijn baas dat heeft opgezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s