Frank Ifield

Muziek uit 1963. Uit de tijd dat de draagbare radio nog als een verworvenheid gold en de transistorradio gemeengoed was. Muziek die ook direct geassocieerd kan worden met de tijd dat de zeezenders Radio Veronica en Radio Caroline nog niet bestonden en Hilversum nog niet aan popmuziek deed. Waardoor je als jongeling wel was aangewezen op Radio Luxemburg, waar op de late zondagavond tussen elf en twaalf de Britse top twintig werd gedraaid. Toppunt van luistergenot als je al onder de dekens lag en de klanken van de nieuwste Engelse hits zich met het begin van de slaap vermengden. Met daar altijd prominent bij Frank Ifield, als hij onder andere deze traditional “I’m confessing” vertolkte.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Herinneringen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Frank Ifield

  1. Sjoerd van bVision zegt:

    Ik kan de plaat nergens thuis brengen. Toch deed ik in die tijd hetzelfde, vooral luisteren naar Radio Luxemburg. Waar Peterensky Koelewensky als DJ de absolute top aanvoerde…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s