Politiek op zijn Turks

In het Turks – Nederlands conflict, dat geen verdere uitleg meer behoeft, overheersen de irrationaliteit en bewijsvoeringen uit het ongerijmde. Met als grootste verrassing dat de uitersten elkaar daarin wisten te vinden, terwijl het eigen gelijk door de Nederlandse politiek en regering werd binnengehaald. Ondanks de dissonant Wilders die als eerste en enige victorie kraaide omdat hij beweerde dat het Nederlandse kabinet zijn flinkheid en spierballen niet had getoond als hij daartoe niet een overduidelijk signaal had afgegeven. Je moet maar durven om zo openlijk de waarheid geweld aan te doen. Maar in die brutaliteit is hij toch overtroffen door zijn Turkse tegenvoeters die zich allerlei rechten aanmeten jegens Turken in Nederland, omdat die immers hun staatsburgers zijn vanwege het enkele feit dat ze een Turks paspoort bezitten en met voorbijgaan aan hun Nederlands staatsburgerschap dat niet alleen bepaald wordt door een enkel document, maar ook door belastingplicht, rechten op uitkeringen en het zogenaamde woonlandbeginsel. Met dus de claim om op vreemde, i.c. Nederlandse, bodem politiek campagne te mogen voren.
                                                                                                                                                                                                    Terwijl dat volgens de Turkse kieswet, in het artikel 94a, in het buitenland verboden is, aldus de OESO. Gebeurt dat toch, dan is dat nog geen misdrijf, maar wel een administratieve overtreding. Over controle op de naleving en sancties zegt de wet niets, waardoor het een morele regel is geworden, die door alle partijen, dus ook de oppositie, wordt genegeerd. Daarnaast biedt artikel 16 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens de mogelijkheid om deelname van vreemdelingen aan politieke activiteiten tegen te houden. Waarna artikel 17 van datzelfde verdrag nog eens verbiedt om grondrechten aan te roepen om andere grondrechten afbreuk te doen. Oftewel het verbod om hier in Nederland de vrijheden op te eisen om in eigen land diezelfde vrijheden om zeep te helpen. Wat allemaal niet blijkt te zijn besteed aan de Turkse autoriteiten die meer met de grote mond en de spierballen hebben, dus daarom rechten en wetten het liefste met voeten treden omdat die bij het besturen alleen maar hinderen. Waardoor twee werelden hevig in botsing met elkaar moesten komen, met een aan geen twijfel onderhevige duidelijkheid welke de beste van die twee genoemd kon worden.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld. Bookmark de permalink .

9 reacties op Politiek op zijn Turks

 1. Mack zegt:

  Ik ben het kwijt. Zijn wij nu de facisten, of Turkije? De Turkse Nederlanders, daar gaat het om. Zijn ze Turk of zijn ze Nederlander in hun hart? Ik vrees toch dat ze zich Turk voelen en het geweldig vinden dat Erdogan hier de dienst uit probeert te maken. In dat geval is er prima opgetreden door de regering.

  • sjogkel zegt:

   Turkije ziet zijn onderanen in het buitenland als staatsburgers. Turkije heeft met Nederland een assiociatieverdrag getekend (Luns), de betrekkingen met Turkije zijn ook niet van gisteren.

   • robschimmert zegt:

    Daar zit hem nu net het probleem. Twee werelden met een totaal verschillend begrip van wat een staatsburger is. Want die Turkse onderdanen betalen hier belastingen, hebben hier rechten op uitkeringen, terwijl op hen, omdat ze hier verblijven, wonen, werken, de Nederlandse jurisdictie van toepassing is. Wat natuurlijk schuurt met de Turkse claims die enkel gebaseerd zijn op het bezit van een paspoort.

    • Mack zegt:

     En je hebt hier je leven, en omdat dat je niet goed bevalt, hang je een totalitair regime aan, ver weg, waar je in de verte banden mee hebt, dat je naar de mond praat en je dus niet verantwoordelijk bent voor je eigen sores. Lijkt me niet echt de juiste weg.

 2. Sjoerd van bVision zegt:

  Waar blijft de vrijheid van meningsuiting…

 3. Hein zegt:

  Juist ‘twee werelden blijven alsmaar botsen’ dus breng ze niet bij elkaar zou ik zeggen.

 4. sjogkel zegt:

  Stel je voor als Nederlander ben je naar een lander land getrokken omdat men je daar nodig heeft als gastarbeider. Je bent blijven hangen, je voelt je er de laatsre jaren geweldig thuis maar je hebt gelukkig het Nederlands paspoort mogen houden, voor het geval dat je moet ‘oppleuren’. Je kijkt dus elke avond via de schotel naar de televisie uit jouw vaderland. Je bent een fan van laten we zeggen Wilders, hij maakt korte metten en schoon schip. Wilders heeft een grondwetswijziging voorgesteld en wil graag ook zijn kiezers in andere landen opzoeken. De toegang wordt hem ontzegd en Wilders reageert furieus. etc…
  Ook dit is niet ondenkbaar. Ik denk dat je in een conflict zit en je zit klem tussen verschillende werelden van verschil. Ik heb ergens met deze Turken te doen. Mijn hoop gaat uit naar de gematigde Turken en politici. Het opbieden via ferme taal heeft geen zin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s