Weer een boodschap van de Hond

Dwars door alle verkiezingscampagnes en – debatten zijn er ook nog de opiniepeilingen, waarvan er nu zo langzamerhand dertien in een dozijn gaan. Wat eigenlijk zoveel wil zeggen dat geen enkele opname of welk kiezersonderzoek ook er nog toe doet. Tenminste in relatie tot de aanstaande stembusgang. Er is echter één poll die in weerwil van alles de aandacht blijft trekken en zich onttrekt aan de peilingenmisère die nu eenmaal bij het verkiezingscircus hoort. De methode – de Hond staat daar al jaren garant voor en ook deze keer weer als onder aanvoering van meester Maurice het gangbare pad wordt verlaten en kiezers nou net andere dan verwachte vragen en dilemma’s krijgen voorgelegd. Want je moet immers wat om op te vallen, zal de gedachte zijn, als het principe heerst dat er brood op de plank moet komen. Vandaar dat die Maurice de Hond altijd weer met andere gezichtspunten en invalshoeken op de proppen komt. Niet dat daar verder iemand om maalt. Want met al zijn curieuze escapades heeft hij het er ook naar gemaakt dat zijn geloofwaardigheid langzamerhand fors heeft ingeboet en hij dus niet langer meer de koning éénoog kan zijn in het land der blinden. Logisch daarom dat hij met zijn laatste peiling, hoe verontrustend het resultaat ervan ook mag zijn, niet meer dan een schouderophalen teweegbrengt. Want laten we wel zijn. Als hij met het nodig trompetgeschal verkondigt dat 63% van de Nederlandse bevolking voor een uittreding uit de Europese Unie is, dan kan een dergelijke uitslag toch nauwelijks serieus genomen worden.
                                                                                                                                                                                                      Te meer daar die uitkomst luid van de daken wordt geschreeuwd door het Forum voor Democratie, die club van Baudet en Hiddema, die daarmee sterk de verdenking op zich laadt de opdrachtgever te zijn geweest van die peiling. Want dat Maurice de Hond bepaald niet Roomser is dan de Paus, is inmiddels wel gevoeglijk bekend. Zodat ook hij, omdat hij heel wat mondjes moet vullen, het woord spreekt van degenen van wie hij het brood eet. Dat is de Hond. Typisch de man die veel blaft, maar nooit en te nimmer doorbijt. Zo ook in deze poll, waarvan de uitkomst door geen enkele andere partij is omarmd. Waarom zouden ze ook? Want zouden er  echt nog Nederlanders zijn die met hun volle verstand terug naar toen willen. Toen je bij elke grens je paspoort moest laten zien. Toen er nog banken waren waar je vreemde valuta kon en moest wisselen. Toen je je nergens zo maar buiten ons land vrij kon vestigen. Om nog maar te zwijgen van al die uitwisselingsprogramma’s in het kader van studies. Wie is er nog zo knettergek om naar die tijd van toen terug te willen? Baudet en Hiddema in elk geval wel  en met hen kennelijk heel velen die zich hun woorden in de mond hebben laten leggen door tussenkomst van diezelfde de Hond, die je gerust, zoals ook hier weer blijkt, om zo’n vet betaalde boodschap kunt sturen.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Weer een boodschap van de Hond

 1. Mack zegt:

  Tja, wie wil er nu niet terug naar die tijd als je constant de boodschap in je oren krijgt geschoten dat de EU de schuld van alles is?

  • robschimmert zegt:

   Ja, waarom zouden we nog zelf en kritisch denken als alle opinies ons voorgekauwd worden…..? Meehollen. Wel zo veilig.

   • Mack zegt:

    Wie zegt mij dat degenen die eruit willen, niet net zo kritisch hebben nagedacht als jij? Wat zou anders hun beweegreden kunnen zijn? Ze zullen er toch niet uit willen omdat dat slecht voor ons is?

    • robschimmert zegt:

     Heb jij al een serieus voordeel van uittreding van een van de voorstanders gehoord dat opweegt tegen alle voordelen die het EU – lidmaatschap nu oplevert?

    • Mack zegt:

     Ja eigenlijk wel. Dat het een log apparaat is dat beslissingen neemt die men niet wil, en ook nog eens miljarden verkwistend is en ook nog dient als promotieplaats voor aan lager wal geraakte politici?

 2. robschimmert zegt:

  Dus ….gaan we terug achter onze eigen grenzen, met de gulden, de Haagse bureaucratie wordt weer opgetuigd. Kortom, het communicerend vat werkt dan van Brussel naar Den Haag. De Grenswisselkantoren komen er weer, de banken moeten weer contante valuta kunnen leveren. Winst, alleen maar winst. Behalve dan als je in de grensstreek woont en je continu weer aan mag schuiven voor de grenscontroles. Is dat bedoeling? En dan ga ik voorbij aan alle macro-economische effecten die ik niet kan overzien. Maar waarvan ik als eenvoudig burger in Schimmert of Vaassen vast niet wijzer wordt. Of verwacht jij van wel?

  • Mack zegt:

   Ik zou tegen een Nexit zijn. Maar daar gaat het niet om. Ik weet wel dat ik heimwee heb naar vroeger tijden, maar dat die niet meer terugkomen door welke maatregel dan ook. Waarom mogen wij burgers eigenlijk stemmen over iets waarvan niemand de gevolgen overziet?

 3. Sjoerd van bVision zegt:

  Maurice doet het prima in de opiniepeilingen, gun hem nou gewoon dat succes. Hij vond een gat in de markt en is daar ingesprongen. Het lijkt wel alsof je jaloers bent op al dit soort initiatieven.

 4. Hein zegt:

  Ik wil wel graag terug naar de tijd voor de EU.

 5. sjogkel zegt:

  Ik doe vaak mee met de Hond en vul zijn enquete in, je kan er makkelijk je ‘onbehagen’ in kwijt en Ik weet ook wel dat Maurice daar dan weer zijn eigen proza uit distilleert. Soms doe ik ook niet mee, dan voel op mijn klompen aan dat voor Maurice de kassa rinkelt.
  Gelukkig heb ik weinig last van nostalgie al vond ik die grenspalen als ik de stad Maastricht verliet ook wel iets spannends hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s