Het prijsdier van Groen Links

Hoe geloofwaardig is Groen Links en waar staat die partij nou eigenlijk voor? Voor een progressief Nederland, klinkt de afgelopen weken doorlopend en dat zal zo ook nog wel even doorgaan. Maar noem een willekeurig beleidsgebied, buitenlandse zaken, defensie, zorg, onderwijs, en het zal oorverdovend stil blijven of er wordt wat onsamenhangend gehakkeld als een Groen Linkser daarover doorgevraagd wordt. Grote lijnen zijn in het partijprogramma al ver te zoeken, laat staan dat details ook maar ergens aan de orde komen. Het blijft vertoon, buitenkant, het is gelikt, zonder dat er ergens ook maar een zweem van gedegenheid verschijnt. Zo scheert bijvoorbeeld de nummer 1 van die partij helemaal over het oppervlak en liefst ook nog razendsnel. Want te pakken laat die Klaver zich niet nemen, bevreesd als hij voor een inhoudelijke vraag kon zijn, waar hij veel liever de vlotte jongen uithangt die kwistig one-liners uitdeelt om aldus de schijn op te houden dat hij van veel markten thuis is, daar zijn mannetje staat. Waarbij hij natuurlijk geholpen wordt door zijn verschijning, zijn olijke blik, de zwarte lok.
                                                                                                                                                                                                       En let vooral op die altijd iets te hoog opgerolde hemdsmouwen, die er symbool voor staan dat deze Jesse van aanpakken weet en het vuile werk geenszins schuwt. Maar wat dat vuile werk en dat aanpakken inhoudt, kom je als aanstaande kiezer toch niet aan de weet. Het kon wel de bedoeling van Groen Links zijn, dat immers de ordinaire versiertruc maar blijft hanteren, die dus wegens eerder succes telkens weer wordt geprolongeerd. Wat niet bepaald getuigt van respect voor de kiezers, maar kennelijk wel werkt en effecten sorteert. Of is het met deze Jesse Klaver nou echt zo heel anders dan met zijn voorganger-lijsttrekkers, Paul Rosenmuller, Femke Halsema en Jolande Sap die allemaal ook gezien mochten worden, lekkere hoofden hadden, maar evenmin echt helder maakten waar ze voor stonden. Waardoor Groen Links steeds meer de verdenking op zich laadt dat ze van de Kamerverkiezingen een soort van schoonheidswedstrijd maakt. Omdat dat nu eenmaal de beste weg lijkt om de meeste prijzen en zetels binnen te halen. Met de geschiedenis die die partij ook nog gelijk daarin geeft en Klaver dus als het volgende prijsdier.
Advertenties

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Het prijsdier van Groen Links

  1. sjogkel zegt:

    Scherp. (groen) links mist een Bernie Sanders. Vooralnog slappe hap op links zitten allemaal in een niche. De middenpartijen hebben wel een prima week

  2. Sjoerd van bVision zegt:

    Jolanda Sap mag je voor mij wegstrepen, Femke had het ook net niet, blijft alleen een vergelijk over met Paul. En volgens mij zijn die aan elkaar gewaagd.

  3. Mack zegt:

    Ze zijn links en groen. Meer weet ik niet van ze. Oh ja, Jesse wil graag premier worden. Lijkt me erg hoog gegrepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s