Een overpeinzing na Doris

Al vaker heb ik beweerd dat het weer, de voorspelling ervan amusement is geworden. Hoeveel meteorologen zijn er niet dagelijks te beluisteren? En dan zijn wij ook nog eens gezegend met websites en apps waardoor we van minuut tot minuut de ontwikkelingen in het weer kunnen volgen. Het wordt alleen maar meer en nog meer zonder dat er nog een maat op lijkt te staan. En omdat het allemaal wel leuk en onderhoudend moet blijven, wordt er menig schepje op de voorspellingen gedaan. Met als meest recente voorbeeld de heisa die al was ontbrand voordat afgelopen donderdag storm Doris de kans had gehad wat van haar kracht te tonen. Per saldo en ook gezien de verslagen van de schadeverzeleraars was het niet meer dan de storm in een glas water, die in elk geval de aardige nasleep had van een column in Dagblad de Limburger waarin Roel Wiche het hele meteorologisch circus als volgt op de korrel nam:
                                                                                                                                                                                                     “Toen Piet Paulusma woensdagavond opgewonden zwaaiend in een kanariegele jas langs de A7 in Friesland, als een onheilsprofeet van Bijbels allure aankondigde dat Nederland een hele, zware dag te wachten stond, wist ik genoeg: het einde der tijden was nabij. Misschien zouden we de Apocalyps nog kunnen uitstellen tot aan de aftrap van Ajax – Legia Warschau, donderdag om 19.00 uur, maar daarna gingen we met zijn allen toch echt naar de filistijnen. Ook na 10.000 jaar op deze aardkloot kunnen we nog aardig van slag raken als de elementen vrij spel hebben. Als de geleerden van het KNMI een weeralarm aankondigen, zakt onmiddellijk de omzet van IKEA, de bouwmarkten en de wokparadijzen. Bij elke opwaardering van de orkaankracht komt het uitrukken van de noodkist van Sint Servaas in Maastricht naderbij. Niets doet ons meer beseffen hoe nietig we zijn. Juist toen ik mijn tijdelijke bunker met gevaar voor eigen leven verliet om te kijken of Noach met zijn ark in aantocht was, ging de storm liggen. Ajax stond zowaar nog 0 – 0 en SBS kondigde vol opwinding Piets Weerbericht aan. Vrijdag natte sneeuw, opklaringen en misschien een streepje zon. We hadden het weer overleefd, godzijdank.”
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Een overpeinzing na Doris

  1. Mack zegt:

    Ik wist echt niet dat die storm Doris heette. Er kwamen bij ons ook een aantal mensen niet op het werk, ivm met de storm. Uiteindelijk was het weer niks. Pas als ze code rood gaan geven, ga ik opletten.

  2. Sjoerd van bVision zegt:

    Doris had er geloof ik niet echt zin in…

  3. Hein zegt:

    Lees voor ‘weer’ ‘voetbal’ en je hebt hetzelfde fenomeen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s