Paay bijvoorbeeld

Het wordt hoog tijd dat het schuim en het schorem dat zich meester heeft gemaakt van de sociale media en deze gebruikt zonder een grein van respect voor de gevoelens van anderen, een fors en als het kan hardhandig halt wordt toegeroepen. Wat tot nu toe niet is gebeurd noch werd er nauwelijks een poging toe gedaan. En dat laat zich wel zo gemakkelijk begrijpen, omdat de meeste slachtoffers van dit geteisem hun energie nodig hebben om hun vege lijf te redden, recht overeind te blijven en om hun leven te herpakken. Zodat er dan ook geen moeite meer wordt gedaan om de veroorzakers van de ellende nog aan te pakken, ook omdat het net herstellende wonden weer open kan maken. Dat is tot nu toe de dagelijkse praktijk die daarom dat misbruik alleen maar in de hand werkt en het zelfs van kwaad tot erger doet gaan. Want niets zo verleidelijk om grenzen op te zoeken en na te gaan hoe ver en in welke mate die inbreuken op de integriteit van een ander kunnen gaan. Typisch een bezigheid voor zieke of op zijn minst gefrustreerde geesten. Want welke lol wordt er nou precies ontleend aan intimidatie en chantage? Het zijn van die gedachten en overwegingen die gemakkelijk boven komen drijven door het debat en de commotie die is ontstaan door de publicatie van een video van Patricia Paay zonder dat deze dat wilde. Waar dus al wat wringt en nog veel en veel meer gelet op de inhoud van het filmpje, waardoor het heel goed voorstelbaar is dat dat haar van geen kanten zinde.
                                                                                                                      Schaamteloosheid is op zich ieders recht. Zoals men er ook aanspraak op kan maken dat het tot de eigen levenssfeer beperkt blijft en niet onder ieders ogen wordt gebracht. Dat heet respect voor privacy en persoonlijke integriteit, die in dit geval op een ongehoorde wijze geschonden is, omdat die Patricia Paay in die gefilmde hoedanigheid te kijk werd gezet voor het hele land. En als je daar kapot van bent en je je rot schaamt voor die vrij gegeven ongegeneerdheid, is het maar al te begrijpelijk dat je compleet lamgeslagen bent, wegduikt en je niet meer durft te laten zien. Wat een volgende aanmoediging zou zijn voor nog meer vertoningen en nog meer slachtoffers. Met de zoveelste verlegging van morele grenzen en fatsoen. Waar het in deze kwestie niet van is gekomen omdat Patricia Paay het hoofd niet liet hangen en de kat de bel aan bond door deze praktijken bij politie en justitie en in de publiciteit aan de kaak te stellen. Zonder er verder stil bij te staan wat dit voor haar eigen reputatie betekende. Zij stapte daar overheen met het idee dat het nu eenmaal zo was en dat ze toch niets meer had te verliezen. Wat alle respect verdient en zij van mij ook krijgt, hoewel ik verder helemaal niets heb met deze vrouw die heel wat toontjes anders zingt en ook zong dan ik ooit zou hebben aangeslagen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media. Bookmark de permalink .

8 reacties op Paay bijvoorbeeld

 1. Margo zegt:

  Ik vind het wel enorm dom en naïef van haar dat ze zich laat filmen! Ze is geen onnozele 13-jarige! En dat ze aan de bel trekt en zich niets aantrok van haar reputatie? Welke reputatie? Zij gaat er toch prat op dat ze met wie dan ook het bed induikt? En het is toch ook duidelijk dat zij alle aandacht prima vindt? Ook negatieve? Dus in die zin is ze waar ze wezen wil: in de volle aandacht als een vrouw die leeft alsof ze 20 is.

  • robschimmert zegt:

   Dom zeker, onnozel zelfs. Maar dat wilde ik nu eens niet aan de kaak stellen, maar wel het tuig dat de sociale media op deze wijze naar zijn hand zet, met Paay, maar ook veel andere onschuldigen als slachtoffer. Hoeveel voorbeelden komen daar niet van voorbij, waaronder ‘Paay bijvoorbeeld’.

 2. Sjoerd van bVision zegt:

  Ze wist er nota bene van dat die sextape gemaakt werd. Kom dan later niet huilend aan….

 3. Mack zegt:

  Ach, we doen allemaal wel eens iets geks, zei ze. Nu, als je voortaan aan Paay denkt, wordt ze hierom herinnerd.

 4. sjogkel zegt:

  Met Paay heb ik altijd leedvermaak bij zoiets, wel dapper en de manier waarop ze erover kan praten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s