“Ik vertrek” achteraf bezien

“Ik vertrek” is een programma waarin de begrippen ‘reality-tv’ en ‘human interest’ nog recht worden gedaan. Het is nog altijd een genoegen om er na zovele jaren naar te kijken. Het is een integer gemaakt programma, waarin mensen niet te kijk worden gezet met hun fouten, misslagen en nederlagen. Respect en bewondering is meestal meer op zijn plaats dan enig leedvermaak. Wat trouwens voor de kijker te gemakkelijk is vanuit het comfort van de eigen luie stoel. Maar dat terzijde en ook als aanloop naar een tip die betrekking heeft op een uitzending van dit programma die gisteren plaats vond. Daarin werden twee families nog eens opgezocht, een aantal jaren na hun emigratie. Getoond werden twee gezinnen die de nodige tegenslagen hadden gehad, persoonlijk leed, maar toch ongebroken en optimistisch bleken te zijn gebleven. Wat beslist warme en ontroerende beelden opleverde. Voor wie dit niet gezien heeft, moet “Uitzending gemist” uitkomst bieden. Het achteraf kijken loont absoluut de moeite.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op “Ik vertrek” achteraf bezien

  1. Margo zegt:

    Kijk jij ook naar die programma’s waar mensen een huis opknappen? Er is nu een serie van een Brits stel dat in Frankrijk een kasteeltje op een eilandje heeft gekocht en dat zonder al te veel geld op zak probeert om te toveren tot een juweeltje. De deadlines slaan zoals gewoonlijk nergens op maar verder is het heerlijk mee te kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s