De millennials aan bod

Als de trendwatchers geloofd moeten worden is het einde verhaal met de maatschappelijke en culturele dominantie van de babyboomers en zijn nu de zogeheten millenials aan de beurt om de wacht over te nemen. Het zal de lifestyle van deze tussen 1980 en 2000 geborenen worden die het gezicht van onze samenleving de komende decennia gaat bepalen en kleuren. Waardoor het wennen zal worden aan het feit dat mensen met eten een beleving willen delen en dus afbeeldingen van door hen gebruikte gerechten of drankjes zullen plaatsen op de sociale media. Aldus denken en hopen zij hun identiteit vorm te geven, als het kan voor relatief weinig geld. Oftewel voor een appel en een ei, zoals de babyboomers dat pleegden te zeggen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De millennials aan bod

  1. Mack zegt:

    Ik hoorde het ja, ze zouden vooral uit eten gaan om daarmee een bepaalde levenshouding te willen uitstralen, aldus het NOS nieuws. Vreemd, ik ga uit eten om diverse redenen, maar nooit om een levenshouding uit te stralen.

  2. Sjoerd van bVision zegt:

    Ik kook liever zelf… En volgens mij is dat ook een stuk goedkoper.

  3. Peter zegt:

    Ik denk dat jullie er niet bij stilstaan wat voor een onzekere fluide wereld het moet zijn voor jongere bevolkingscategorien. Werk, relaties, instituties…. het is allemaal even onzeker, alles losvast. Smalende stukjes van de babyboomers mogen dan best vermakelijk zijn, maar het getuigt ook van weinig begrip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s