Heldin zonder sokken

Moeders mooiste is ze zeker niet. Waardoor ze in deze tijd, waarin uiterlijk vertoon de maat van alles lijkt, in principe al behoorlijk op achterstand staat voordat ze überhaupt een hand heeft uitgestoken. Dat zijn de wetten van de moderniteit waaraan ze zich langs een andere weg uit alle macht probeert te onttrekken om toch waardering te oogsten. Wat dat aangaat is ze mens als alle andere mensen. Alleen moet zij haar stinkende best ervoor doen. Wat ze dan ook elke dag trouw doet. Voor dag en dauw, maar ook bij nacht en ontij. Met haar fiets als haar trouwe metgezel, hoewel ze het bij al haar werk, post – en krantenbezorging, ook vaak op een lopen zet. Stipt en plichtsgetrouw. Want dat kan de klant die door haar bediend wordt, haar dus elke dag weer nageven. Zij laat nooit na. Het is klokslag zes uur als de krant in de bus valt, aan huis en niet in de brievenbus die zich meters ver van de huizen bevindt. Maatwerk levert ze ook nog om ieder op de wenken te bedienen. Dag in, dag uit, zomer en winter, zonder het een dag af te laten weten en zonder een moment van verlof of een weekje vakantie.
In weer en wind gaat ze en trekt ze er overdag ook nog eens in haar PostNL-jack op uit om post te bezorgen. Waarbij ook geen dag wordt overgeslagen. Want ze gaat maar door en trotseert iedere weersomstandigheid. Zelfs de barre ijzel en de levensgevaarlijke gladheid konden haar gisteren niet tegenhouden, toen ze ook weer haar weg zocht, van huis naar huis, weliswaar ploeterend, maar nergens en nooit versagend en steeds recht op de been. Wat ze dus voor elkaar kreeg zonder extra hulp of bijzondere middelen, waar menigeen ten lange leste zich sokken om de schoenen schoof om zich nog een beetje kansrijk en zonder vallen te verplaatsen als helden op sokken. Maar zij dus zeker niet. Zij ontpopte zich als de ware heldin toen ze haar werk gewoon en stipt ondanks alles bleef doen en daarmee dus ieders bewondering verdiende. Waarvoor je moeders mooiste, zoals dit verhaal laat zien, dus echt niet hoeft te zijn.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen, mensen.... Bookmark de permalink .

Een reactie op Heldin zonder sokken

  1. Sjoerd van bVision zegt:

    Je hebt van die mensen die gewoon doorgaan, weer of geen weer. Ik heb er respect voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s