Treitervloggers en wenfiles

Het woord van het jaar 2016 blijkt treitervlogger te zijn. Prima. Maar dat gegeven was nog maar net afgekaart, of de volgende taalnoviteit kwam al langs. En om eerlijk te zijn is ze nog veel sterker dan het gelauwerde woord van 2016, met name omdat ze nog veel meer in de buurt komt van het dagelijkse leven van nagenoeg iedereen. Het was echt een vondst die werd gedaan aan de ingang van de nieuwe A2-tunnel in Maastricht. Want kennelijk moeten automobilisten nog wennen aan de totaal nieuwe situatie ter plekken. Met verkeersopstoppingen stagnaties tot gevolg, die dan logischerwijs de naam van wenfile krijgen. Mooi woord toch dat meteen al een nominatie voor woord van het jaar 2017 verdient.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog. Bookmark de permalink .

2 reacties op Treitervloggers en wenfiles

  1. Sjoerd van bVision zegt:

    Tegen die tijd is het alweer uit en is iedereen eraan gewend…

  2. Peter zegt:

    we hadden ook al de ‘tunnelwatchers’ die nu in de ‘wenfille’ zitten bij te komen want het was geen sinecure. en dank aan de treitervlogger uit Poelenburg zonder hem had dit woord het niet gered en het genoeglijke circus er om heen tot in de Tweede Kamer met Blonde Greet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s