Wilders en Poetin

Ook zoiets dat met name het afgelopen jaar steeds meer opgeld is gaan doen, de sympathie die in Europa en de Verenigde Staten is aan het groeien voor de figuur Poetin, en dan vooral voor de wijze waarop hij zijn Rusland weer zelfbewustzijn en statuur is aan het geven. Voor de populisten zoals Le Pen, Orban, Trump, Petry, Farage en ook Wilders blijkt hij steeds meer de getapte jongen, wiens methode om zijn land weer terug aan de Russen geven juist bij hen gretig aftrek vindt. En als ze hem al niet rechtstreeks steunen, zijn ze op zijn minst wel bereid om hem in de kaart te spelen. Daarom toch maar een geheugensteuntje, een reminder voor al diegenen die overwegen om een stem aan Wilders te geven. Want die legde diezelfde Poetin, niets in de weg toen die zijn fiat aan Assad gaf om Aleppo plat te bombarderen, waar hij trouwens met zijn luchtvloot ook van harte aan meedeed. Terwijl van Wilders in geen velden of wegen iets van een mening of weerstand was te horen.  Maar wie daar dus niets op tegen heeft en zich daar zelfs thuis bij voelt, moet vooral op de PVV stemmen. Is de beste manier om voor Poetin de loper uit te rollen.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Wilders en Poetin

 1. Mack zegt:

  Vertel eens wat meer over dat bombarderen van Aleppo. Waarom doen ze dat?

 2. robschimmert zegt:

  @ Mack: Nou, ze hebben zich toch wel erg afzijdig gehouden waardoor Poetin driftig samen met Iran en Hezbollah zijn gang kon gaan in de Syrische kwestie. Maar waar het mij om gaat is dat ik de populisten in Europa en Amerika niet hoor. Zij waraderen wel zo’n krachtdadige en autoritaire vent als Poetin.

  • Mack zegt:

   Ok, dat ben ik met je eens. Maar ik vind wel dat Poetin iets te slecht wordt afgeschilderd in het westen. Ok, het is geen democraat. Maar willen de Russen dat wel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s