Dijkgraaf de maat genomen

Wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten. En niet zo zuinig ook, als je maar vaak en lang genoeg hard hebt geslagen. Dat weet Jan Dijkgraaf, sinds kort boegbeeld van de politieke partij Geen Peil (c.q. Geen Stijl) na vandaag ook, nadat hem op twee plaatsen in de Volkskrant nogal hardhandig de maat is genomen door een tweetal columnisten, van wie ik hier een fragment citeer. Allereerst is daar Frank Heinen, tv-recensent, die Dijkgraaf een meningenventer noemt, omdat hij sinds afgelopen maandag alleen maar in de meningen van anderen doet. “Zijn blanco Geen Peil-programma wordt geheel opgetrokken uit de mening van het volk. Bij Humberto Tan kondigde de lijsttrekker weliswaar lekker zijn mening te blijven geven, maar ook dat hij zou stemmen wat de GeenPeilers hem opdragen. Tafelgenoot Remko Veldhuis leunde vervolgens iets voorover en zei, op de toon van iemand die juist heeft gehoord dat zijn broer met z’n moeder gaat trouwen omdat er sprake is van wederzijdse genegenheid: Je meent het echt, hè.”
                                                                                     Columnist  Nico Dijkshoorn gaat er helemaal met gestrekt been in en vermaalt en verpulvert Dijkgraaf volkomen met het volgende beeld: “Die microfoon langs Dijkgraaf zijn bolle wangetje, dat zou ik anders hebben gedaan. Een microfoon langs je wang, die gebruik je als je tijdens het congres Ondernemen Zonder Problemen aan een volle zaal uitlegt dat je overal bent weggetrapt, dat je vuilniszakken van BN’ers hebt leeggehaald en dat je nu het liefst aan het werk wilt in een tuincentrum. Een microfoon in de hand zou Jan een steviger uiterlijk hebben gegeven. Met de headset op ontstond een bekend probleem: Hij wist niet wat hij met zijn handen moest doen. Nu leek het -onbedoeld waarschijnlijk – alsof Jan zevende werd bij het WK Mime. Dat leidde erg af.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dijkgraaf de maat genomen

  1. Peter zegt:

    Straks hebben we allemaal een kastje om en dan krijgen het signaal dat we nú moeten stemmen en wie het vaakst stemt, krijgt van Dijkgraaf een potplant cadeau. Dus wie luistert nog naar de elite, broodnijd. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s