Tien van Toen – 591 –

Even met de gedachten terug naar de schoolbanken. Naar de lagere school en het gym. Waar onvermijdelijk een aantal begrippen langs komen, die toen als een plaag werden ervaren en waarvan later nooit helder is geworden wat het nut nou precies ervan was om daar de kennis van te hebben. Hoewel tegelijk ook gezegd moet worden dat in deze reeks van tien er ook de uitzonderingen zijn op die regel van verveling en ondervonden nutteloosheid:
staartdeling – hoofdrekenen – vierkantsvergelijking – stelling van Pythagoras – Schwere Wörter – onvoltooid verleden tijd – determineren – aoristus – ablativus – dictaat

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Tien van Toen – 591 –

  1. Mack zegt:

    Verkeer. Dat was het vak waar ik de grootste hekel aan had op de lagere school. Ik vroeg me ook inderdaad af wat je daar nu mee kon. Ik handhaafde me immers al jaren zonder verkeersopleiding. In het hedendaagse autoverkeer heb ik ook geen idee waar die ronde borden met een rode rand voor zijn.

    Hoofdrekenen is wel heel handig, al kom je maar een beetje in de buurt van het antwoord. Wat je met een vierkantsvergelijking moet, ik heb geen idee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s