Mijn Limburgs dagblad

Hoewel het mij steeds lastiger wordt gemaakt door de inhoudelijk uitstekende app 1Limburg op mijn smartphone, houd ik het toch nog altijd bij Dagblad de Limburger. O.k, ik wil haar oubolligheid en kneuterigheid nog wel eens hekelen, maar de eerlijkheid gebiedt mij tegelijk te zeggen dat ik ook weer niet zonder kan. Mijn dag maakt gewoon een valse start zonder de toediening van een brok regionaal nieuws, ook al is het nog zo klein en overstijgt het de kracht van het parochieblad niet op die locale of streekpagina. Waaraan eigenlijk onmiddellijk de overlijdensberichten moeten worden toegevoegd. Omdat ik gemerkt heb dat ik zonder deze evenmin kan. Zonder de kennis en wetenschap daarvan kan de dag wat mij betreft nog niet beginnen en is daarna de tijd pas rijp voor bijvoorbeeld het grote nieuws en artikelen die hout willen snijden, maar waarvoor je dus niet Dagblad de Limburger hebt, maar welke krant wat mij betreft toch nog altijd moet. Want het is immers mijn voornaamste lijn met mijn direkte omgeving, zonder welke ik erg lastig kan leven en functioneren en waar ik dus wel degelijk wat mee heb. Verblijf op een eiland of verkerend in de verlatenheid en droogte van een geestelijke woestijn heeft mij nog nooit getrokken. Vandaar dat ik het er mee doe en mijn regionaal dagblad hoog blijf houden, hoewel dat natuurlijk wel inhoudt dat je bijvoorbeeld een serie van nieuws zoals hieronder wel voor lief moet nemen.
                                                                                        “Scholieren zijn straks de dupe van de veranderingen in het openbaar vervoer, zoals die per 11 december gaan plaats vinden. De gemeente Gulpen-Wittem voorziet vooral problemen voor leerlingen uit Epen en Mechelen.”
“De gemeente Vaals, aannemer Krinkels en de landschapsarchitecten van Club L94 proberen te achterhalen hoe het kan dat opvallend veel gele betontegels bij het fonteinenveld op het nieuw aangelegde Koningin Julianaplein en op de stoepen van de Tyrellsestraat beschadigd zijn.”
“Circa 75 kinderen togen gisteren naar hoeve Ten Bosch in Cottessen om in de blokhut van de familie Franssen op de bergweide naar de familiefilm ‘See de wolvenvriend’ te kijken.”
“Valkenburg aan de Geul gaat flink investeren in het veiliger maken van de fietsroutes naar de verschillende scholen  in Houthem, Bemelen en Sibbe, kernen die tot haar grondgebied behoren.”
“De kelder van het gemeentehuis in Gulpen wordt verbouwd tot jongerencentrum. Tijdens die werkzaamheden bleek de vloer van de raadszaal erboven door te zakken. Waardoor een kostenpost van 15.000 euro extra is ontstaan.”
“De gemeente Nuth adviseert de voetbalclubs de kunstgrasvelden voorlopig te mijden vanwege de onrust die heerst. Vier van de vijf verenigingen stoppen per direct alle activiteiten op kunstgras.”
“De plataanridderwants is de schuldige. Zij heeft de spikkels op de auto’s in Geleen veroorzaakt. Dat is de overtuiging van de gemeente Sittard-Geleen na onderzoek, waarbij het beestje in bomen in de nabijheid van de betreffende auto’s gevonden werd.”
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media. Bookmark de permalink .

Een reactie op Mijn Limburgs dagblad

  1. pjotr zegt:

    Dit soort berichtjes, maar meer nog de ellenlange leuterverhalen over meerdere bladzijden van en over bekende Limburgers (van wie ik nog nooit gehoord heb), hebben me doen besluiten mijn abonnement op te zeggen. Sind medio dit jaar is de hoeveelheid kletspraat mijns inziens nog verder toegenomen. Vandaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s