Schaapachtig…

Wat ook zo’n eigentijdse onhebbelijkheid aan het worden is, dat is het publiekelijk uitlachen van iemand. Met name rond het voetbal, en nog meer specifiek, in de verslaglegging en tijdens de commentaren achteraf, is dat langzamerhand bon ton. Met gisterenavond het zoveelste ergerlijke staaltje na afloop van de wedstrijd Ajax – Panathinaikos. De zender in kwestie was RTL 7, die zender voor mannen, dus waar er kennelijk minder nauw met het fatsoen en respect voor anderen hoeft te worden omgesprongen. In de studio zaten twee voetbalkenners, Aad de Mos en René van der Gijp, die zich al vrolijk hadden gemaakt over de in hun ogen falende Duitse Ajax – speler Westermann. Die was al afgebrand en tot de grond toe gelijk gemaakt onder luid geschater van beide heren, die vervolgens uitgenodigd werden om ook naar de Ajax – trainer Peter Bosz te luisteren die ook zijn mening over deze speler voor de camera wilde geven. En deze liet een volkomen tegengesteld geluid horen, prees Westermann en loofde zijn voorbeeldige passing, waarna hij ook nog even kwijt moest dat hij ervoor paste om aan dit soort publieke executies mee te doen. Einde van zijn verhaal, waarna de beide heren in de studio niets anders restte om nog eens, maar dan nog harder te lachen. Bijna op het schaapachtige af, zij het dat die dieren daarmee te kort wordt gedaan.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Schaapachtig…

  1. Mack zegt:

    Wel een gentleman, die Bosz. Zeker tegenover die twee straatvechters. Maar heel eerlijk, ik kan het soms ook niet helpen dat ik moet lachen als Gijp iemand te kijk zet. Ik moet ook lachen om Gordon soms. Wat doe je eraan? Niet meer kijken?

  2. Sjoerd van bVision zegt:

    Ik snap niet dat je er naar kijkt. Aan dit soort programma’s besteed ik geen aandacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s