Ligne in Sittard

Het is vanouds het stadje van plezier. Een reputatie die Sittard ook blijft waar maken.  Geen omkijken dus naar, omdat alles er loopt zoals het loopt. Met daardoor de gerede kans om vergeten te worden en aan de aandacht te ontsnappen. Zoals mij dus ook overkwam. Want wanneer kwam ik er nu helemaal? Ja, juist om op de trein te stappen, waardoor je ook in een wijde boog om het centrum heen gaat en dus nauwelijks zicht hebt op wat er gaande is, wat de ontwikkelingen zijn. Die er dus wel degelijk blijken te zijn geweest, merkte ik de afgelopen week, toen ik het er toch maar een keertje op waagde om naar Sittard te gaan, ook omdat de afsluiting van de levensader, de Rijksweg, die dwars door dat stadje loopt, was opgeheven. Wat een kapitale verrassing opleverde toen onze auto geparkeerd moest worden. Want we werden naar het Ligne – complex geleid, waaronder zich een royale parkeergarage bevond. De uitgang ervan bracht ons naar een plein dat omsloten werd door verschillende gebouwen. In een daarvan was de nummer 1 van de Koffie Top 100 van Nederland gevestigd, Coffee Mundo, waar de ‘Flat white’ een waar kunststukje bleek te zijn.
Werden wij daar al door gestreeld, het echte genieten begon toch toen wij de hal betraden van een tegenover liggend gebouw, waarin de Hogeschool Zuyd en het Museum en het Filmhuis, beiden De Domijnen geheten, zich bevonden. Met een entree dat van een adembenemende schoonheid was en meteen daarna dus die hal die de ene verrassing na het volgende fraaie doorkijkje bood. Dat alles volgens een eigentijds concept dat ontworpen was onder supervisie van de architecte Jeanne Dekkers. Hoewel het geheel overweldigend was, maakte het je als toeschouwer zeker niet kleiner dan je al was. Integendeel, lang kijken leidde ertoe dat je steeds meer opging in de omgeving en er haast niet meer weg leek te kunnen komen. Dus met als resultaat en conclusie een bijzondere sensatie, die niemand zich zou mogen onthouden en die een bezoek aan dat Ligne – complex in Sittard alleszins waard maakt, juist omdat een enkel uur al volstaat om de totale indruk ervan te krijgen..

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s