Het nieuwe Lumière

Er is momenteel wel wat aan de hand in Maastricht. Een bouwkundig elan heeft zich van de stad meester gemaakt en komt tot uiting in het Belvedère – project, in de reconstructie van de Noorderbrug en uiteraard in de aanstaande opening van de vier A 2 – tunnels. Een van de meest in het oog springende resultaten van die dynamiek die Maastricht een metamorfose doet ondergaan, is het nieuwe Lumière, het belangrijkste filmhuis van Zuid – Nederland dat een nieuw onderkomen kreeg aan het Bassin, in een oud en al vervallen bedrijfspand van de vroegere Koninklijke Papier Fabriek. Zes uiterst comfortabele filmzalen werden er in ondergebracht en een uitgebreid restaurant, dat voorzien werd van een industrieel decor, bestaande uit de leidingen, pijpen van de vroegere KNP. Waardoor het een sfeervol onderkomen werd. Aldus kon een culturele hotspot ontstaan waaraan een bezoek voor de filmliefhebber sowieso een must is. Maar wie belangstelling heeft voor architectonische hoogstandjes of weet wil hebben van de laatste snufjes op het gebied van binnenhuisarchitectuur dan wel lyrisch wordt van vintage meubilair, die moet onverwijld naar het nieuwe Lumière gaan. Want daar is het echt te doen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het nieuwe Lumière

  1. kalbasblog zegt:

    Het hele Belvedere was bijna gesneuveld. Lumiere was het gouden ei wat men uit de binnenstad heeft gehaald. Pathé draait m.i. slecht, het studentenhotel in de Eifel was ook bijna stopgezet. Bureau Europa is geldverkwisterei en dan heb je nog de Muziekgieterij wat volgens mij wel haar draai gaat vinden. Dus kantje boord, maar Lumiere heeft een prachtlocatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s