Een sketch voor 2 PvdA-heren

Een lijsttrekkersverkiezing plus een daaraan voorafgaande campagne, zoals die door de PvdA op poten (of is het in scene?) is gezet, getuigt in wezen van een ontkenning van het gezonde verstand bij de leden van de eigen partij. Of komt hier al een vorm van minachting om de hoek kijken? Want hoe krijgt men een dergelijke vertoning verzonnen? En erger nog. Hoe is het mogelijk dat er nog mensen te mobiliseren zijn om naar zo’n sketch van en voor twee heren te komen kijken. Heren die elkaar nu ineens gaan bevechten, terwijl ze vier jaar van nauwe samenwerking achter de rug hebben, waarin ze elkaar tot in extremis de hand boven het hoofd hielden. Wie niet beter wist, kon zomaar denken dat het de beste maatjes van elkaar waren en nog altijd zijn. En die wetten nu ineens de messen om elkaar de doodsteek toe te brengen om dat zo fel begeerde lijsttrekkerschap binnen te halen? Het is nauwelijks te geloven en ook niet te verkopen. Als het al niet laat zien hoever de spraakmakende gemeente binnen de PvdA buiten de werkelijkheid is geraakt. Want hoe ver moet je van de realiteit zijn afgedwaald om te geloven en ook nog met stelligheid te beweren dat een dergelijke schijnvertoning voor publiciteit zorgt en de belangstelling van de kiezer voor de PvdA zonder twijfel zal doen toenemen?
Dan moet de beweging in het kiezerssentiment totaal aan je voorbijgegaan zijn en kan het niet anders dan volkomen fout met die partij gaan. Hoe kom je er anders op om zo’n toneelstukje op te voeren, en ook nog eens in vier bedrijven, terwijl je al zoveel vertrouwen hebt verspeeld? Als je gelooft om zo hernieuwd krediet te veroveren, dan heb je het echt mis en geef je echt een brevet van onvermogen af dat de leden van de PvdA alleen maar bezorgder zou moeten stemmen. Wat bezielt zo’n Samsom om zo’n klucht op te voeren die hij ook nog eens zelf verzonnen heeft? De biezen pakken moest hij en het liefste nu, met direkt in zijn spoor die Asscher, die hoe verdienstelijk deze verder ook functioneert, zich diep zou moeten schamen dat hij zich leent voor zo’n partijtje zelfbevlekking in een spel dat ook nog gestoken lijkt door de partij-elite en dat in feite een belediging is voor ieder die voor de politiek belangstelling heeft. Stop met die schone schijn die nergens op lijkt en tot niets leidt en doe even gewoon als elke andere politieke partij. Omdat dan al meer dan gek genoeg wordt gedaan. Wijs een lijsttrekker aan die het moet doen en de kar gaat trekken en staak deze flauwekul. Stap over de eigen schaduw heen en benoem Aboutaleb, die wel schone handen heeft en daarmee wel serieus kans maakt te slagen.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een sketch voor 2 PvdA-heren

  1. Peter zegt:

    Je verwoord hier wat velen denken. Toch denk ik dat ze niets anders kunnen dan dit ook al zijn het de laatste stuiptrekkingen, maar laat ik de sociaal-democratie nog niet afschrijven, maar voor mij geen PvdA meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s