Topsport van de ANWB

Files, langzaam rijdend verkeer. Je zal er maar in terecht komen als je na een lange dag werken op weg bent naar huis. Voor de gemiddelde automobilist is er weinig lol aan te beleven, meer om er goed de ziekte over in te krijgen. Zou dan die melding van de ANWB die ook vanavond weer haast met enig triomfalisme en licht hijgerig werd gedaan over de op een na langste avondspits van dit jaar, bedoeld zijn geweest als een doekje voor dat bloeden? Onder het motto dat gedeelde smart in dit geval meer dan halve smart was. Waar aan de andere kant ook tegelijk een vraagteken daarbij moet worden gezet omdat in de stem van de man van de ANWB – die John Bakker die van een kilometer telkens weer een kilomaaiter weet te maken – toch wat lichte spijt leek door te klinken vanwege het feit misschien dat met de 882 kilomaaiter van vandaag het record van 1 november dat op 928 kilomaaiter staat, toch niet gebroken werd. Want file rijden en kilomaaiters tellen kon wel topsport zijn voor de ANWB. Zodat bijvoorbeeld de grens van 1000 kilomaaiter zich nog als een magische grens laat zien die op dit moment schier onneembaar lijkt. Maar met flink wat wegonderhoud, ijzel of een sneeuwjacht, moet die onvoorstelbare barrière genomen kunnen worden waarna de ANWB met John Bakker voorop uit hun dak mogen gaan, alsof zij in hun corebusiness tot recordhoogte zijn gestegen.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Topsport van de ANWB

 1. Sjoerd van bVision zegt:

  Die duizend halen we ook nog wel met zijn allen.. Ik vind het mooi om te horen als ik er zelf niet in sta…

 2. math zegt:

  Ze hebben de champagne al koel gezet.

 3. Mack zegt:

  Ik vind dat eerlijk gezegd ook wel mooi. Ik vind het zelfs mooi als er op de andere baan een lange file staat. (klein leedvermaak) Gisteren dacht ik een hele tijd: het gaat goed, ware het niet dat ze een weg hadden afgesloten en ik dus een afslag eerder moest nemen. Op die afslag stond het helemaal vast en ben ik de andere kant op gegaan. Compleet verdwaald. Ik reed ergens bij -het jou welbekende- radio Kootwijk. Terwijl heel Nederland vaststond, reed ik eenzaam in het stikdonker over een zandweg ergens op de Veluwe. Ik was blij dat ik op een gegeven moment Hoog Soeren bereikte, dat kende ik een beetje.

 4. Peter zegt:

  Ondertussen is Maastricht bereikbaar voor de 11fde van de 11fde al zal hier vanwege het slechte weer iets minder file staan voor de almachtige bierpomp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s