Voetbalopinies…..

Het kan haast geen toeval zijn dat de stelling dat sport en politiek niets met elkaar te maken, juist in de conservatieve voetbalwereld om het hardst wordt verdedigd. Daar waar het eigen belang en de zucht naar geld elkaar het best gevonden hebben en  het hoogste woord mogen voeren. Geld stinkt er het minst, zodat winstbejag en het zakken vullen een doel in zichzelf kunnen worden, dat gerealiseerd wordt daar waar dat het gemakkelijkste kan, dus waar het geld in overvloed en voor het oprapen ligt. En laat dat nou meestal daar zijn waar de beetje geciviliseerde Westerse mens bij voorkeur niet zou willen leven. Voetballers dus meestal wel, omdat bij hen het Fressen, het grote geld, prevaleert boven de moraal welke juist in dat soort landen vaker ver te zoeken is. Rusland, de Emiraten, China, Saoedi – Arabië. Niet bepaald de landen die gemodelleerd zijn naar het soort beschaving dat wij zo graag kennen en ook omarmen. Met de rechten en vrijheden van mensen als toonbeeld en hoeksteen ervan. Maar kom daar in die oorden dus niet om, waarmee ook een oorzakelijk verband gelegd kan zijn met de hoeveelheid geld die er voor de simpele voetballer te verdienen is. En dat van harte ook zal doen.
Ondertussen hartgrondig met de kop in het zand dan wel met hart en ziel wegkijkend van wat er zoal in zijn omgeving gebeurt. Want wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Met als gevolg dat hardnekkig volgehouden niet weten. Die glasharde ontkenning van een verband tussen sport en politiek. Want wie is er zo flink en onafhankelijk om het eigen nest te bevuilen en te erkennen dat alle met voetballen verdiende geld eigenlijk bloedgeld is dat op een foute manier en langs een verkeerde weg binnengehengeld is? Zodat er niks anders op zit dan dat verband tussen sport en politiek van de hand te wijzen, ook al is het juist zo evident aanwezig in die landen, die bijvoorbeeld voetbal als middel bij uitstek zien om zich op de kaart te zetten en de eigen voortreffelijkheid te bewijzen, als het moet tegen elke prijs. Waardoor het helemaal niet vreemd is om die voetballers en ook trainers ziende blind te noemen als ze, tegen het eigen beter weten of besef in, volhouden dat sport en politiek niets met elkaar te maken hebben en de kijker of luisteraar achterlaten met de vraag hoe dom en conservatief voetballers wel kunnen wezen. Of ben je slim als je je mening voor heel veel geld verzwijgt of zelfs verkoopt?
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op Voetbalopinies…..

  1. Peter zegt:

    Hoe meer er gegraaid wordt, hoe inventiever de facade waarachter dit plaatsvindt. De thema levert alleen maar veel ergernis op. Gewoon niet meer naar kijken. Trap er niet meer in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s