De escapades van Post NL

Wie getuige wil zijn van het ware achterhoedegevecht, dus zoals het haast gedefinieerd is, doet er goed aan de escapades van Post NL op de voet te volgen. Want het is bijna wonderbaarlijk te noemen hoe dat bedrijf, dat zo zichtbaar op zijn laatste benen loopt, toch overeind tracht te blijven. Met de vreemdste capriolen, zeg gerust meest onbegrijpelijke daden en besluiten tot gevolg. Omdat het kennelijk in haar hoge nood wat moet, lijkt het zelfs bereid om de meest elementaire marketing – en economiewetten om te keren en in tegenovergestelde zin te interpreteren c.q. vorm te geven. Voor zover bekend worden daardoor staaltjes van beleid ten beste gegeven die nog nooit zijn vertoond en in elk geval verbazing oproepen als ze al niet op de lachspieren wekken. Hoe krijg je het anders verzonnen om je prijzen in tien jaar verdubbeld te krijgen, oftewel de prijs van een postzegel, dat wel een basisproduct is, in diezelfde tijd van 39 eurocent naar 78 eurocent te verhogen?
Met, en daar komt die dolzinnigheid om de hoek kijken, als voortdurend herhaald argument dat die prijsverhoging, ook dit jaar weer met vijf eurocent, nodig zou zijn omdat er alsmaar minder post wordt verstuurd. Dit verhaal wordt dus al tien jaar lang verteld, zonder dat er enig inzicht wijzigt en dus telkens opnieuw minder kaarten en brieven op de bus worden gedaan. Haalt je de koekoek, zal ieder die een beetje gezond verstand bezit, zonder twijfel zeggen. Want noem maar die economische wet die vertelt dat een artikel beter verkoopt als haar prijs stijgt. Is dat niet een van de eerste beginselen die onderwezen wordt bij de economie – les op de middelbare school? Maar die kan al lang hoog en breed vergeten zijn door al die lichten bij Post NL. Of zouden zij ook al de strijd hebben opgegeven en nog alleen met een soort van vliegend vaandel ten onder willen gaan? Dan zouden zij hun vlag toch eervoller kunnen strijken dan op deze ridicule en stompzinnige manier. Want in deze vorm van gelijk is een geloof toch niet vol te houden?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De escapades van Post NL

  1. sjoerd zegt:

    Niet echt meer een onderdeel waar ik mijn centen in wil steken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s