Koopmans is de naam

Zoals gezegd, een permanente staat van boosheid heerst er echt niet in ons lage land. Van mij staat het in ieder geval heel ver, hoewel ik zeker mijn momenten ken dat ik mij in mijn wiek geschoten kan voelen. En omdat ik nu eenmaal de politiek, landelijk, provinciaal en gemeentelijk, op de voet probeer te volgen, wil daar nog wel eens de oorzaak liggen van zo’n moment van boosheid over wat er soms op bestuurlijk en politiek niveau wordt gepresteerd. Maar dan moet het wel bont gemaakt worden. In de loop der jaren ben ik namelijk toch wel aan wat strapatzen gewend geraakt. Echter, deze week was het goed raak. De dorpspolitiek in de Limburgse Staten en de gemeente Nuth mocht weer hoogtij vieren. En ook nog eens onbeschaamd, dus tegelijk mateloos arrogant. Want dat schijnt hier nog altijd met mensen te gebeuren als ze de geur van macht mogen opsnuiven. Let wel, mogen. Want ze zijn daar slechts toe in staat dankzij een mandaat van de kiezer. Maar de meeste gekozenen lijken dat vergeten zodra ze het bestuurlijk pluche met hun achterwerk hebben aangeraakt. Neem zo’n CDA-gedeputeerde als Ger Koopmans. Aanmatigender zijn ze haast niet te vinden, hoewel Limburg met name toch vele soorten en maten in dit genre kent. Maar hij spant absoluut de kroon en lapt zijn Limburgse kiezers onophoudelijk aan zijn laars. Want hij is immers Ger Koopmans. Dus doet hij als die bijna superbestuurder op het Gouvernement in Maastricht nog alleen uitspraken ex cathedra, waar de Limburger het mee heeft te doen.
Voorbeeld. Zijn optreden in de politieke crisis welke in de gemeente Nuth is ontstaan nadat de gemeenteraad besloten had tot  een samengaan met de gemeenten Onderbanken en Schinnen. Dat zij geacht worden zonder last en ruggespraak hun rol als volksvertegenwoordiger te vervullen, leken de gemeenteraadsleden wel erg letterlijk te hebben genomen. Want in no time bleek er in enkele kernen van de gemeente Nuth nul draagvlak te zijn voor hun besluit. Vooral in Schimmert en Hulsberg was de weerstand massief en werd in grote aantallen geprotesteerd en verzocht om het hele besluit te heroverwegen en te bezien of de desbetreffende kernen zich niet konden losmaken van Nuth om zich aan te sluiten bij andere gemeenten met een passender profiel. Dat hele proces heeft tot een hoop locale heisa geleid, onder andere tot het opbreken van de bestuurlijke coalitie. Wat kennelijk tot gevolg moest hebben dat Koopmans vanuit zijn kamer in Maastricht ook wat over die affaire ging roepen en dus met zoveel woorden meende te moeten zeggen dat heroverweging van die hele herindeling onbespreekbaar was. Waarmee hij grote delen van de bevolking van Schimmert en ook Hulsberg, welke trouwens nooit op hem hadden gestemd, in de hoek zette en overrulede, nadat hij aldus had gesproken conform het dus hier in Limburg heersend idee van democratie. Met daaronder zijn pontificale handtekening, die van gedeputeerde Ger Koopmans.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Koopmans is de naam

  1. Peter zegt:

    Ik heb onlangs hem even mogen aanspreken. Een onuitstaanbaar arrogant mannetje, die zich heel wat verbeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s