Rituele dansen van banken

Wat ook zo’n perpetuum mobile is, zo’n praatje voor de vaak dat elk keer afgestoken wordt, dat is die rituele dans bij de banken en verzekeringsmaatschappijen die voor de zoveelste keer aankondigen dat er weer duizend tot vijftienhonderd banen geschrapt gaan worden omdat het werk simpeler en efficiënter uitgevoerd moet worden. Het is jaar na jaar dezelfde rotsmoes en de identieke kletskoek. Alsof ze het bij die clubs nooit leren en altijd maar in die stomme fout vervallen van de dingen moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Een geloof dat stug volgehouden lijkt te worden om een volgend jaar weer met het bekende verhaal te komen. Zoals dit keer dus gebeurt bij de sufkoppen die bij de ABNAmro werken.
Advertenties

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

Een reactie op Rituele dansen van banken

  1. sjoerd zegt:

    Daar werkt zoveel personeel dat ze de helft nog niet eens missen. kantoren hebben ze al niet meer en klantvriendelijk zijn ze nooit geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s