Jazz in ‘de Fuut’

Vraag niet hoe we er kwamen. Want dan zou ik een lang verhaal moeten vertellen dat onmogelijk kort gemaakt kan worden. Het neemt niet weg dat we gisteren toch een stevige rit van Limburg naar Den Haag en terug gemaakt hebben die bepaald niet voor niks is geweest. Want dat kan gerust gezegd worden van de paar uur die wij achter de duinen in Strandtent ‘de Fuut’ hebben doorgebracht. Een bijzonder paviljoen, met heel opvallend de beroemde strandbeesten van kunstenaar Theo Jansen voor de deur. Wat al een intrigerend visitekaartje voor deze gelegenheid is waar doorlopend culturele activiteiten plaats vinden. Dus met een even wat andere couleur locale dan de geur van zonnebrand, de cocktails en loungefaciliteiten die bij dit soort plekken standaard schijnen te horen. Waar hier dus geen sprake van is, waardoor ‘de Fuut’ een eiland van verstilling is tussen alle gekten en hypes die aan de boorden van de Noordzee gebruikelijk zijn. Met bijvoorbeeld op zo’n vijfhonderd meter afstand en af en toe hoorbaar de complete Pokemon – gekte in Kijkduin, waar je over de hoofden kon lopen. Echt waar. We hebben het met eigen ogen gezien. Maar zoals gezegd gelukkig ver genoeg weg om op deze plaats bij Strandslag 10, achter de duinen bij de Haagse Vogelwijk zo’n omgeving, zo’n sfeer tot leven te doen komen waar de waan van de dag met al haar schijn en lawaai even geen kans krijgt en wij daar met volle teugen konden genieten van vier jonge muzikanten die twee uur lang onbekommerd heerlijke jazzmuziek speelden.
Met als centraal thema de herinnering en het eerbewijs aan de grote gitarist Wes Montgomery. In twee sets van telkens drie kwartier  speelden gitarist Florian Hierdeis, trompettiste Ellister van der Molen, bassist Anton Drukker en drummer Mark Coehoorn nummers uit diens repertoire en bouwden daaruit een lekkere jamsession op. Want daarvan kan gesproken worden als muzikanten op basis van een enkele afspraak met elkaar gaan spelen om dan naar elkaar op zoek te gaan en al improviserend tot een afgerond muziekstuk te komen. Wat hen wonderwel lukte, waarbij het voor het luisterend publiek een lust voor het oog was om te zien hoe de vier muzikanten elkaar ontspannen en toch geconcentreerd met veel plezier en succesvol wisten te vinden. Door dat proces, met haar spontane karakter beleefden we dus die fijne middag, die ook nog eens werd omgeven door een aangename zon, die een licht brengt dat eigenlijk bij dit soort zondagmiddagen aan de Noordzee hoort, hebben wij ons laten vertellen. Waardoor het daar in ‘de Fuut’ goed, heel erg goed toeven was. Waarbij slechts de kanttekening en ook de verzuchting rest dat het nog beter was als dit ook eens wat meer in Limburg, in onze eigen omgeving kon gebeuren.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Jazz in ‘de Fuut’

  1. sjoerd zegt:

    Bij dat laatste kan ik me volledig aansluiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s