De taal van Magnum

Dit is weer zo’n typisch staaltje van taalvervuiling waar de reclamewereld welhaast het patent op heeft. Verwacht mag toch worden dat daar de professionals huizen die een boodschap effectief over kunnen brengen, dus verstandig en omzichtig met taal omgaan, dus de moers taal gebruiken om een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken. Nou, de copywriters van de Magnum-ijsjes dus mooi niet. Want voor de tekst op de billboards die in het hele land in de bushokjes hangen, vonden zij Engels stukken handiger en verzonnen zij de slogan ‘release the beast, dare to double’. Waarover met recht de vraag gesteld kan worden of dat bij zoveel Nederlanders landt. Want het simpele ‘laat je eens gaan en neem er nog eentje van ons’ is weliswaar niet de letterlijke vertaling ervan, maar komt inhoudelijk in elk geval in de buurt, terwijl het zeker zo goed in het gehoor ligt. Maar ja, waarom zo makkelijk, als het toch moeilijk kan?
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op De taal van Magnum

 1. sjoerd zegt:

  Die reclame jongens zal ik wel nooit begrijpen.

 2. Mack zegt:

  Reclamejongens denken anders. Die denken dat als je geen Engels (Amerikaans) spreekt, je niet meetelt. Overigens was ik wel blij toen ik deze titel zag, ik helemaal niet aan ijs dacht, maar aan de PI.

 3. Peter zegt:

  ik vind de Engelse slagzin, toch zó veel spannender en daar gaat het om, want die Magnum ijsjes hebben niks om het lijf.

 4. pjotr zegt:

  Naar mijn mening is het een demonstratie van geestelijke armoede, als je iets niet in je eigen taal kunt uitdrukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s