Tolerantie…

Een overweging die in ‘De Correspondent’ geformuleerd is naar aanleiding van de Gay Pride in Amsterdam en welke zeker het doordenken erover verdient, luidt als volgt:
“Door homorechten voortdurend in één adem te noemen met tolerantie, communiceren voorstanders van homorechten eigenlijk impliciet het tegendeel: homoseksualiteit, luidt de onbedoelde subtekst, is iets wat we ‘te verdragen’ hebben. De grondhouding van tolerantie is immers die van afkeuring: je kan niet iets tolereren wat je niet eerst afwijst. Het Latijnse tolerare betekent dan ook: verduren, torsen, zwaar dragen.”
Advertenties

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Tolerantie…

  1. Mack zegt:

    Niet afkeuren, maar iemand in z’n waarde laten is tolerant zijn.

  2. sjoerd zegt:

    Ik zie dit iets anders. Vroeger was het een taboe, werd het niet getolereerd. Nu zijn we een stuk toleranter in dat opzicht.

  3. Peter zegt:

    Iedereen wordt opgevoed met hetero als norm, je kan van geluk spreken als ouders en omgeving signalen tijdig oppakken en erkennen, maar in de samenleving heerst de norm van de meerderheid, hoe divers mensen en gevoelens ook kunnen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s