Nattigheid

Het is meer een constatering dan een verzuchting, want jammeren over het weer slaat nergens op en draagt ook niets bij. Laat dat dus op voorhand gezegd zijn over een zomer die maar niet lijkt te willen beginnen. Want sinds half mei voltrekt alles zich tussen de buien door en heeft het weerbericht zich bij monde van ‘Buienradar’ (nomen est omen) ontwikkeld tot de gids van plannen en activiteiten. Omdat ieder droog moment en zonnestraaltje als het ware meegepikt moet worden om nog het besef van het bestaan van een zomer te krijgen. Hoewel dat al de grootste moeite kost met buien die zich alleen maar aaneen blijken te rijgen tot doorlopende depressies. Met als gevolg dat bijvoorbeeld rokjesdag dit jaar zo maar is gepasseerd zonder dat er ergens de aanleiding bestond of de behoefte werd gevoeld om er ruchtbaarheid aan te geven.
Zodat er op dit moment, en dat is dus op 5 augustus, op een dag dat de zomer op een haar na gevild zou moeten zijn, niets anders op zit dan kracht te putten uit de geldigheid van het gezegde dat na regen zonneschijn komt. Ook als het, zoals dit jaar het geval is, er maar niet van wil komen en de zomer totaal in het water lijkt te vallen. Met als ultieme bewijs en meest vege teken van die verregening dat tubetje met zonnebrandcrème, factor 30, dat sinds het op 1 juni daar neergelegd werd, nog altijd onaangeroerd is gebleven. Om dan toch uit te komen bij dat ene lichtpuntje dat erin bestaat dat alle verhalen over de opwarming van de aarde en het gat in de ozonlaag langzamerhand dus schromelijk overdreven zijn. Want dat mag onder de hand wel gezegd worden als de temperaturen doorgaans de twintig graden niet te boven gaan en het in huis zo kil wordt dat zelfs een beroep op de cv moet worden gedaan om het nog een beetje warm en behaaglijk te krijgen. En om bij alle nattigheid de voeten toch droog te houden tijdens de ‘zomer’ van 2016.
Advertenties

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nattigheid

  1. sjoerd zegt:

    In 2016 ontstaat een betere weerspreuk: Na regen komt nog meer regen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s