De overkill van de NOS

Tot nu toe heeft er geen haan naar gekraaid. Zodat het er bijna op lijkt dat het de gewoonste zaak van de wereld is, die mij toch verbaast. Mag ik daarom toch even de kat de bel aan binden en de omvang die de NOS – equipe bij de Tour de France dit jaar heeft gekregen, ter discussie stellen? Want hoewel de Tour de Tour is en nog altijd volgens hetzelfde idee en plan wordt verreden, lijkt die werkelijkheid toch een ander beeld bij de NOS op te roepen getuige het aantal mensen dat uitgezonden is om wielerminnend Nederland verslag van de ronde van Frankrijk te doen en commentaar te geven op de gereden etappes. Het lijkt waarachtig niet op te kunnen en genoeg is zeker niet genoeg. Dat moet je als volger van de Tour wel denken als je ziet wie er zoal uitgerust is met een NOS – microfoon. Denk daarbij aan Maarten Ducrot, Herbert Dijkstra, Han Cocq, Kees Jongkind, Dione de Graaff, Herman van der Zandt, Rob Harmeling, Danny Nelissen, Thijs Zonneveld, Marijn de Vries plus de presentatoren in de Hilversumse studio. En dan zijn nog niet eens de technici op locatie genoemd en alle overig ondersteunend personeel en diensten.
Zoals bijvoorbeeld de zonder twijfel talrijke chauffeurs, die inderdaad wel met velen moeten zijn gezien alleen al het getal van tien verslaggevers en wieleranalisten, die uiteraard tijdig verplaatst moeten worden. Dat zijn de kale feiten, de aantallen die hoge verwachtingen zouden rechtvaardigen ten aanzien van de kwaliteit van de NOS – verslaggeving. Waar zeker niet aan wordt voldaan. Omdat de Tour de Tour is en dat ook blijft en dus een verslag vraagt, net als in andere jaren, met hier en daar een analyse of wat commentaar, maar niet het grenzeloos geouwehoer plus de tomeloze prietpraat die natuurlijk onvermijdelijk wordt als je met zijn tienen wat te melden wilt hebben over een evenement, waar tot voor een paar jaar terug met nog niet eens de helft van het huidig aantal verslag van werd gedaan. En ook nog eens tot veler tevredenheid. Waardoor de vraag meer dan opportuun wordt wat de NOS bezield heeft om zo de grenzen van maatvoering te buiten te gaan, zeker als nog in aanmerking genomen wordt dat voor de berichtgeving over het Midden Oosten een enkele correspondent is aangesteld. Dat is toch geen kwestie meer van keuzes maken?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media. Bookmark de permalink .

4 reacties op De overkill van de NOS

 1. Peter zegt:

  De meesten klussen op vele fronten bij voor kranten (collumns), websites, wielermerken en mogen dan ter meerdere eer en glorie ook voor de NOS bijklussen als tafelgast en de geweldigerestaties dit jaar zal hen ook de rest van het jaar geen windeieren leggen. Sportverslaggeving is een
  prettige, onnozele en lucratieve bezigheid en trekt kijkcijfers, sterinkomsten. En Mart Smeets heeft laten zien waartoe dat allemaal kan leiden.

 2. Peter zegt:

  correctie….bijklussen als tafelgast en de geweldige prestaties dit jaar zal hen…..

 3. sjoerd zegt:

  Daar kun je heel wat zakken mee vullen

 4. math zegt:

  De nationale begroting strooit met geld, morst bij het leven met de belastingen die door anderen worden bijeen gebracht. Niemand die er een stok voor steekt. Wanneer het woord bezuinigen valt gaat Jan Slachter meteen met twee gestrekte benen erin.
  Slagter zegt dat hij zijn salaris laat verlagen naar de zogeheten WNT-norm (Wet Normering Topinkomens). Volgens die norm mogen bestuurders in de (semi)publieke sector niet meer dan 130 procent van een ministerssalaris verdienen.
  Voor het raad-boodschappen-lijstje-spelletje ’s morgens voor het ontbijt is hij volgens mijn oudste broer(83 jaar), wel gekwalificeerd. Mijn broer gebruikte voor dit laatste woord wel gewoon het woord “goed”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s