Weet je…(6)

Er zijn van die weetjes waarvan het onmogelijk is de geloofwaardigheid te meten omdat ze als te ongelooflijk voor woorden klinken. Zoals bijvoorbeeld het feit dat een mens welke bij het opstaan twee meter lang is, zomaar ’s avonds voor het naar bed gaan een centimeter is gekrompen en dan dus nog 1.99 meter lang blijkt te zijn. Moeten we dat nou echt geloven?
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes. Bookmark de permalink .

6 reacties op Weet je…(6)

  1. Mack zegt:

    Ja, waarom zou je dat niet geloven? Zwaartekracht. We worden toch ook een centimeter of 10 kleiner gedurende ons leven?

  2. Margo zegt:

    Als we gedurende ons leven korter worden komt dat omdat we krom gaan lopen of door versleten ruggenwervels. Niet iedereen gaat krom lopen of krijgt slijtage in de wervels. Het lijkt mij ook sterk dat we aan het eind van de dag een centimeter korter zijn, maar het lijkt me niet onmogelijk om dat uit te testen.

  3. sjoerd zegt:

    Ik ben ook al jaren niet gekrompen…de laatste meting was hetzelfde als mijn meting toen ik in dienst ging… 1.83. Daartussen ben ik volgens mij nooit gemeten. Wellicht dat ik daartussen groter geweest ben…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s