Werelden van verschil

Wat een werelden van verschil. Eerst die van de Duitsers die de wijze lessen uit hun kwalijk verleden hebben getrokken en de weg vooruit duidelijk hebben gevonden en die ook aan anderen tonen. Met daartegenover de Britten die zich in hun roemrijk verleden wentelen en het liefst ook terug zouden willen naar hun Land of hope and glory, als we hen op 23 juni zouden moeten gaan geloven. Met daartussen, letterlijk en figuurlijk, de Fransen die ook niet meer weten hoe het moet en geen kant op kunnen dus maar op hun plek blijven zitten en alles bij het oude houden wanneer ze alleen nog maar ‘Vive la France’ weten uit te roepen en de Marseillaise zingen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Werelden van verschil

 1. Ximaar zegt:

  Of het de veronderstelling dat de Britten vroeger ‘netter’ waren klopte niet zo. In al deze landen wonen voor mij dezelfde groepen. Het grootste deel is aardig. Ik kan er goed mee opschieten, een goed gesprek is mogelijk en je kan er mee lachen. Maar in al deze landen wonen net als in NL ook Nimby-figuren, teleurgestelden en dat wentelen ze af op mensen van buiten. Of dat nu Pegida of AfD’ers zijn in Duitsland, PVV in NL, Vlaams Belangers in België, Le Penners in Frankrijk of Britse nationalisten. In Zwitserland, Oostenrijk of Denemarken is het niet anders.

  • Mack zegt:

   Fransen zijn chauvinistisch, Britten zijn eilanders, geen Europeanen. Alleen de Duitsers willen heersen in Europa. Dat krijg je er nooit uit. Ze hebben het twee keer met een oorlog geprobeerd, nu doen ze het via democratische weg. Die ze automatisch winnen omdat ze de grootste zijn. Slim.

 2. sjoerd zegt:

  Volgens mij worden we nooit Europeanen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s