Weet je…(4)

Voor wie het allemaal niet meer bij of uit elkaar kan houden, ik in ieder geval niet, nog even de opsomming van granen oftewel korens die in ons dagelijks voedsel, en met name het brood, de pasta’s en de pappen, verwerkt worden. Wat overigens verder los staat van het feit of liever gezegd de mogelijkheid om de kenmerken te benoemen door middel waarvan ze van elkaar te onderscheidden zijn. En uiteraard worden ook de grensgebieden niet vergeten, waarin gewassen voorkomen die qua verwerkingsdoel in de buurt van die granen liggen:
gierst – tarwe – mais – lijnzaad – rijst – rogge – haver – koolzaad – spelt – hop – teff – sorghum – bulghur – boekweit – gerst
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Weetjes. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s