Een voorhoede op de fiets?

De wereld is inderdaad een schouwtoneel, waarnaar echt niet alleen via de televisie of het internet hoeft te worden gekeken. Mijn voorruit met zicht op de straat is het beste venster waardoor ik naar het volle leven kan en mag kijken om ook dagelijks en met ijzeren regelmaat verrast te worden. Met als voorname acteurs natuurlijk de hondenbezitters, op de passage van wie de klok gelijk gezet kan worden. Zij vormen dat alledaagse decor van het leven zoals dit zich telkens ontrolt en eigenlijk per dag, hoewel nauwelijks waarneembaar, verandert, wisselt en zich aanpast, ook vaker de waan van de dag laat zien. Trends, gedragsveranderingen, blijvende, incidentele of voorbijgaande. En van welke aard die zijn, zal de tijd uitwijzen. Dat is steeds weer de vraag. Bijvoorbeeld vanochtend ook voor mij. Bijna indringend, toen ik een colonne fietsende vrouwen, zeker veertig in getal, voorbij zag komen, waarbij ieder van hen gehuld was in een geel, lichtgevend vest en uiteraard een valhelm droeg. Zou dit ons voorland zijn? Is dit de weg en de richting waarin wij ons gaan begeven, op onze fiets? Diep in mijn hart wil ik er eigenlijk niet aan denken.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Een voorhoede op de fiets?

  1. Mack zegt:

    Een hesje en een valhelm. Dat moeten gehuurde fietsen zijn.

  2. Ximaar zegt:

    Het doet mij erg denken aan Vlamingen, die een fietsknooppuntroute volgen. Daar zie je zoiets vaker. Hier rond Alkmaar zie ik het niet behalve als het een georganiseerde reis is en ze allemaal op een zelfde type fiets rijden met een zelfde fietstas van een boot die hen een paar steden verder weer oppikt. Die zijn vaak allemaal gehelmd door de duinen fietsen en komen uit Duitsland of Oostenrijk. Dat is doorgaans op donderdagmiddag, om dan op de boot in Alkmaar te overnachten en zich de volgende dag afvragem waarom ze naar zo’n onzinnige kaasmarkt zitten te kijken.

  3. sjoerd zegt:

    ik moet er niet aan denken, als ik ze tegenkom rij ik ze subiet overhoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s