Zomerstop en ijdeltuiten

Waarom zou ik mij nog vermoeien over zo’n onderwerp als de zomerstop die al door de publieke omroep ergens in mei is afgekondigd, als mijn opinie daarover zo vlekkeloos verwoord is door columnist Gerard Kessels in Dagblad de Limburger? Want niets zo vervelend als een herhaling van zetten. Vandaar dat ik zijn column van vandaag hier volmondig en van harte, maar wel geparafraseerd, herhaal:
” Zomerstop! Sinds een week geen DWDD en geen Pauw meer. De publieke omroep kapt ermee. Buiten klettert de hagel tegen de ramen, binnen moet de thermometer omhoog, maar Hilversum zit onder de parasol. Bij Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw is het zomerzweet al uitgebroken. Twee opvliegers naar Ibiza. Leuk werken daar in Hilversum. Weinig bazen betalen voor een baan met een vakantie van drie maanden een salaris van een half miljoen. Want pas op 22 augustus hervatten de heren, bruinverbrand hun gekwebbel. Wat nu ’s avonds? Het kijkritme van miljoenen is verstoord. Toch draait de wereld ook zonder van Nieuwkerk door en zal de nachtrust ook wel komen zonder dat de pauw met zijn veren gepronkt heeft.
En straks krijgen we de hele zooi weer over ons heen. Zal het vijf of tien minuten duren voordat het lijkt alsof ze nooit zijn weggeweest? Maar voor veel ijdeltuiten is het een ramp. Mond en lippen van BN’ers sterven af als ze weinig in beeld komen. Marc-Marie Huijbrechts moet nu al licht depressief zijn omdat hij niet weet of hij op het strand of midden op de Dam moet gaan staan kraaien. En dan Peter Ratelaar de Vries, die even niet meer kan ratelen voor de zachte prijs van tweeduizend euri per keer. Want dat is het bedrag dat Hilversum betaalt aan deze profeet. Of is het correcter gezegd proleet, die beter met zachte hand naar een prettige inrichting afgevoerd had kunnen worden, naar de plaats waar veel Napoleons van zijn soort rondlopen, kwasten die zonder te weten het hoogste woord voeren en die nu voor drie maanden het zwijgen is opgelegd. Geen groter genoegen dan die zomerstop.”
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Zomerstop en ijdeltuiten

  1. Mack zegt:

    Dus het is een programma voor de makers en niet voor de kijkers?

  2. Peter zegt:

    Een collumn over deze gasten is altijd prijs.

  3. sjoerd zegt:

    En alles wordt opgevuld met ouwe zooi die je inmiddels wel een paar keer voorbij hebt zien komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s