Lekker Limburgs

In culinair opzicht mag Limburg zich gerust een vreemde eend in de Hollandse bijt noemen. Zonder iets af te doen aan de polderkeuken, kan gezegd worden dat het diepste Zuiden van het land een aantal typische gerechten kent, waardoor het zich nadrukkelijk onderscheidt van wat er verder in Nederland traditioneel op tafel komt. Eigenlijk meer dan genoeg streekeigen lekkers in Limburg om daar een gezonde dosis trots en chauvinisme aan te ontlenen.
stroop op kaas – konijn in het zuur – rijstevlaai – Rommedoe – sjoes – Grenachetaart – Christoffeltaart – poetes – nonnevot – zoervleisj – huijdvleisj – Els – kruisbessenschuimvlaai
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg. Bookmark de permalink .

3 reacties op Lekker Limburgs

  1. sjoerd zegt:

    Appeltoesjlaag, krombroodjes, Möffelkook, Slempmelk, Roerom en ga zo maar door…

  2. Rob Alberts zegt:

    Ik zie jullie recepten graag tegemoet …..

    Smakelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s