Kunst in Den Bosch

Omdat al het goede in drieën gaat, moet het ook van toepassing zijn op de keramiek van deze tijd. Waarmee bedoeld wordt dat er in nog geen half jaar tijd tot drie keer toe de mogelijkheid is geweest om kennis te nemen van eigentijdse keramiek. Niet in de traditionele vorm van vazen, schalen, bekers, enz. Maar als uiting van beeldende kunst. Was daar eerst de opzienbarende expositie Cer-a-mix in het Maastrichtse Bonnefantenmuseum, in het voetspoor daarvan volgde een aantrekkelijke tentoonstelling van Limburgse keramiek in het Museum Land van Valkenburg. En nu is daar dan het Stedelijk Museum in Den Bosch dat op haar tweede verdieping tot 2 oktober keramiek en sieraden uit de eigen collectie toont. Welke van de hand blijken te zijn van bepaald niet de eersten de besten.

Want Picasso, Man Ray, Lucio Fontana en Jean Cocteau zijn namen die daar de revue passeren. Meer dan de moeite waard om daar een dag voor naar Den Bosch te gaan. En wie voor 5 juni besluit om die gang daarheen ook te maken, kan dat bezoek dan combineren met het op de eerste verrdieping van datzelfde museum ondergaan van de video-installatie van Jeroen Kooijmans, waaraan deze de titel ‘Fish Pond Song’ gaf en welke hij zelf een eigentijdse vertaling van de Tuin der Lusten van Jeroen Bosch noemde. Een ingrijpende gewaarwording door de opeenvolgende reeks van suggestieve beelden die opgeluisterd worden met gedichten die Tommy Wierenga schreef en ook voorleest. Waardoor een ervaring, bijna sensatie, ontstond die ik niet gemist zou willen hebben.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s