De Giro in beeld

Het is momenteel elke middag genieten bij mijn tv, die weer eens zijn waarde voor mij mag bewijzen en dus aantoont dat hij niet voor niks bij mij in huis een plaatsje heeft gekregen. Af en toe vraag ik mij nog wel eens af wat ik eigenlijk met dat toestel moet. Maar sinds afgelopen maandag doet hij dagelijks dienst als hij vanaf klokslag drie uur afgestemd staat op de VRT, welke namelijk uitgebreid verslag doet van de etappe in de Giro d’Italia van die dag. Een uitzending die telkens weer een ware tractatie vormt. Op de eerste plaats voor de wielerliefhebber die met zijn neus boven op de met afstand meest aantrekkelijke wielerkoers zit. De Tour de France en de Vuelta verbleken bij de spectaculaire wedstrijd die de Ronde van Italië ieder jaar weer blijkt te zijn. En tot nu toe past de huidige editie geheel in dat beeld. Dankzij een fraai parcours, maar ook doordat het niveau van het deelnemersveld  telkens ongekend hoog is. Met daardoor voortdurend een opwindend en vaak verrassend wedstrijdverloop, dat op een prachtige wijze in beeld wordt gebracht door de Italiaanse cameralieden en regisseurs. Want zij gebruiken de schoonheid van hun land, de architectuur, de geschiedenis en het landschap, als decor waarin de wielrenners elkaar bestrijden.
Met als gevolg een fraaie sportreportage die eigenlijk nog eens wordt opgeluisterd met de mooist mogelijke plaatjes, van de Abruzzen, de Marken, Pescara tot Aosta en de Stelvio aan toe. Zodat het geen wonder mag heten dat de wijze waarop de Giro in beeld wordt gebracht ook zeer in de smaak valt bij de buitenstaanders, die in feite niets met de wielersport hebben, maar er toch bij deze gelegenheid te graag naar kijken. Waarmee in feite nog maar de basis-ingrediënten van die dagelijkse televisiemaaltijd zijn benoemd. Want de hele uitzending wordt pas echt op smaak gebracht door het meer dan voortreffelijke en tegelijk ook onderhoudende commentaar waar op die Belgische zender Renaat Schotte en José de Cauwer voor zorg dragen en daarbij elke keer weer in topvorm blijken te zijn, want ook de feeling hebben om op het juiste moment even hun mond te houden. Nou, en als dan ook nog eens de Nederlandse deelnemers, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk, echt excelleren, zich prominent laten zien, dan is aan de laatste voorwaarde voldaan om van deze reportages ware hoogtepunten in het televisiejaar te maken. Ik sla er in elk geval niets van over en kan iedereen eigenlijk alleen maar aanraden om iedere middag hetzelfde te doen. Want neem van mij aan dat de verslagen en beelden van de etappes die nog in het verschiet liggen, alleen nog maar spectaculairder worden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De Giro in beeld

  1. sjoerd zegt:

    Hier staat de TV ook ingesteld op de Giro…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s