Onze tocht over de Peloponnesos

Omdat hier de komende dagen best nog wat notities te lezen zullen zijn over ons verblijf op de Peloponnesos, over onze ervaringen en waarnemingen, is het wel zo handig om ze te kunnen plaatsen in een kader dat gevormd wordt door de route die wij over dat schiereiland in zeven dagen hebben afgelegd. Die begon bij het beroemde kanaal van Korinthe, dat een min of meer met de menselijke hand aangelegde grens vormt tussen het schiereiland de Peloponnesos en de rest van Griekenland. De eerste halteplaats was het verrassende stadje Nafplion, van waaruit het klassieke Mycene en het beroemde theater in Epidauros bezocht konden worden. Van Nafplion ging het via Tripoli, Sparta, Mitras naar Monemvasia, het Gibraltar van Griekenland, de volgende surprise, in het zuidoosten van het schiereiland.
Daarna voerde de weg via Gythio, Areopolis en baaien aan de Ionische Zee naar de stad van de zwarte olijven, Kalamata, dat op haar beurt de uitvalsbasis vormde voor de verkenning van het schiereiland Mani, met vissersdorpjes als Koroni, Finikounti, Methoni en Pylos, waarna Gialova een bestemming en rustpunt was. Via Kiparissia aan de westkust van de Peloponnesos werd vervolgens het nieuwe en oude Olympia bereikt, met daarna als laatste trajekt een tocht door het bergland van west naar oost langs de tempel van Apollo Epikourios om in Loutraki aan de Golf van Korinthe deze rondtoer te eindigen.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Onze tocht over de Peloponnesos

  1. sjoerd zegt:

    Een mooie reis als ik het begin al goed gevolgd heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s