Volgens Derksen

Hij is het prototype van de praatjesmaker. Veel babbels. Met een minimum aan inhoud gekoppeld aan een surplus aan meningen, die ook nog eens beklijven en stof doen opwaaien, maar waar hij wel altijd mee weg komt. Sterker nog. Het heeft hem zelfs autoriteit bezorgd. Ra, ra, hoe is het mogelijk dat je jezelf zo in die positie manoeuvreert en dus status verwerft en aanzien krijgt? Want krijg het maar eens klaar om kennis en inzicht in om het even wat te suggereren, van alles over het voetbal van vandaag aan de dag te vinden, zonder dat je de laatste tien jaar nog in een stadion bent geweest, ja, dat ook nog als extra argument in het debat durft in te brengen. Alsof integriteit en onafhankelijkheid daardoor bewezen zouden worden. Maar hij doet het wel en heel gewoon zonder te blikken of te blozen. Zoals hij zijn vriendschap, dikke naar hij zelf beweert, met Harry Muskee, Cuby dus, suggereert om zich als een kenner van en een insider in de rhythm and blues-wereld te presenteren.
Zonder ooit zelf een noot gespeeld of gelezen te hebben. Maar desondanks krijgt hij het voor elkaar om alles en iedereen die er toe doet in dat wereldje in Nederland om zich heen te verzamelen om een theatertoernee te organiseren, met zijn naam in hoofdletters op de affiches afgedrukt. Alsof het hele schouwspel om hem zou draaien. Grootspraak en nabootsing zijn de drijvende krachten in zijn performance, waarvoor uiteindelijk het tv – scherm met al zijn oppervlakkigheid het beste podium is. Omdat daarop alles zo snel voorbijgaat dat het meteen vervliegt en vergeten wordt. Waardoor je nooit ergens op betrapt kunt worden. Noch op een leugen, een fantasie, onkunde of onwetendheid. Zodat je inderdaad ongestraft een eind weg kunt kletsen ten overstaan van een miljoenenpubliek en aan gezag wint. Humbug, om zo te zeggen, waarvoor je welhaast geschapen moet zijn om jezelf te sublimeren. Dat lukt je alleen, als je maar Johan Derksen heet……

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Volgens Derksen

  1. fialas zegt:

    het meest opzienbarende is dat hij ook nog twee minsters in de benen krijgt.

  2. Mack zegt:

    Ik ben ook fan van hem.

  3. sjoerd zegt:

    Wie is dat…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s