Heilloze perspectieven

Alles goed en wel, maar PvdA en VVD blijken samen toch erger te zijn dan die ene ezel die zich niet twee keer aan dezelfde steen stoot. Je moet maar genoeg verblind zijn door enerzijds de macht en anderzijds door het succes van het moment om gezamenlijk met over boord gezette principes opnieuw de mist in te gaan en de fouten uit het verleden en de volgende afstraffing te vergeten. Want dat scenario dreigt zich dramatisch te gaan voltrekken rond beide partijen omdat hun voormannen Rutte en Samson zo nodig samen moesten en daar koste wat kost ook door mee blijven gaan omdat zij het dienstig achten om naderende of te verwachten ellende toch maar nog even voor zich uit te schuiven, hopende tegen beter weten in op gunstiger tijden. Wat ze gevoeglijk uit hun hoofd kunnen zetten. Omdat een samenwerking tussen twee van zulke evidente tegenpolen in de politiek door de Nederlandse kiezer niet wordt gepruimd. Die is het uiteindelijke echec van Paars, die eerdere heilloze samenwerking tussen PvdA en VVD, nu ongeveer vijftien jaar terug, nog lang niet vergeten, waar Rutte en Samson een aanmerkelijk selectiever geheugen blijken te bezitten, maar gezien hun verantwoordelijkheden als eersten stukken beter zouden moeten weten. Dus niet.
Met dit spelen met vuur als onvermijdelijk gevolg. Want door hun onwetendheid, of is het onverschilligheid dan wel arrogantie, hebben zij nogal wat goodwill verspeeld en menige aanhanger naar uiterst links of uiterst rechts gedreven, omdat deze zich kwaad gemaakt voelde worden. Waarmee in feite de boze burger was ontstaan die alleen nog in staat is om overal tegen te zijn en van wie verder geen constructieve bijdrage in welk debat dan ook te verwachten is. Van wie de frustratie, rancune en verongelijktheid nog alleen een goed heenkomen vindt bij de PVV of SP. Omdat het daar tenminste allemaal hardop wordt gezegd, uitgesproken en niets wordt verzwegen en waar dus steeds kansrijker de heilloze en radicale kaart wordt getrokken die het pad van Nederland naar de toekomst effent. Omdat duidelijkheid zou helpen. Ik houd mijn hart in elk geval daarvoor vast en ben in stilte zowel Rutte als Samson en hun beider partijen daarvoor ten zeerste erkentelijk. Maar niet heus. Omdat ik op dit soort klaarheid en heldere wijn nog nooit heb zitten wachten.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Heilloze perspectieven

 1. Peter V zegt:

  De radicale kaart op sentimenten. Tot aan de verkiezingsdag.

 2. Mack zegt:

  socialisme, sociaal democratie is voorbij. Liberalisme ook. Christendemocratie ook. Populisme heerst. Daar moeten we niet raar van opkijken.

 3. sjoerd zegt:

  Het begint er inderdaad op te lijken dat beide heren de weg helemaal kwijt zijn geraakt en de kiezer volledig in de steek hebben gelaten…

  • Peter V zegt:

   Arme kiezer, gelukkig hebben we Wilders en Roemer. Die hoeven straks van de arme kiezer niet meer dan Brussel, maar staan mooi aan de haringkar op het Binnenhof en voeden onze monden.

   • Peter V zegt:

    Arme kiezer, gelukkig hebben we Wilders en Roemer. Die hoeven straks van de arme kiezer niet meer naar Brussel, maar staan mooi aan de haringkar op het Binnenhof en voeden onze monden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s