Frans Timmermans’ ijdelheid

Als zijn naam al vaak ergens valt, dan mag hij hier zeker ook niet ontbreken. Zij het dat de klank die daarbij opgeroepen wordt, wel steeds meer weg krijgt, althans hier, van een dissonant. Maar dat komt omdat hij het er overduidelijk naar maakt, want laat zien dat hoe je ook heet en wie je ook bent, het succes kennelijk onvermijdelijk naar je hoofd zal gaan stijgen. Want was hij aanvankelijk een bekwaam en ook sympathiek, want aanraakbaar politicus, uiteindelijk heeft hij, de Limburger Frans Timmermans, het steeds kwader met zichzelf gekregen omdat hij zichzelf en eigenlijk iedereen alsmaar meer voor de voeten gaat lopen. In feite is hij nergens meer weg te slaan. De sociale media zijn te gefundenes Fressen voor hem geworden, een te verleidelijk podium om zijn stem en mening over wat al dan niet te laten horen. En omdat hij is zoals hij is, is geen fotograaf meer veilig voor hem en kan (en wil?) hij zijn gang niet meer gaan. Te graag laat hij zich zien bij gelegenheden waar zijn status en functie totaal niet aan de orde zijn, maar waar hij zich fotogeniek genoeg acht om in zijn casual outfit toch op de gevoelige plaat vastgelegd te worden. Met de gerede kans op een forse verspreiding ervan in de krant van de volgende dag of op het internet met zijn grotere actualiteit en urgentie.
Omdat het kennelijk dienstig is om als die gewone en vrolijke Frans ook gezien te zijn in het Parkstad-stadion bij zijn Roda JC of op Pinkpop bij hem in de achtertuin. Sterker nog. Het doet er voor hem blijkbaar alleszins toe om zich als de eurocommissaris te laten zien die tot het gewone volk behoort en niets met de elite in Brussel uit te staan heeft. Zo oogt zijn boodschap? Of wordt deze Frans toch meer gehinderd door zijn eigen ijdelheid omdat ook hij maar net een mens is gebleven, met inderdaad zeker twee achilleshielen. Naar welke gedachte of indruk ik de laatste dagen alleen maar meer neig, geplaagd en achtervolgd als ik word door dat ene beeld waarop Timmermans gefotografeerd is terwijl hij met zijn ene hand zijn voorstem uitbrengt bij het raadgevend referendum, terwijl hij met zijn andere hand en zijn i-phone daarin een selfie van zichzelf maakt als hij die stem uitbrengt. Wat bij mij slechts de vraag oproept hoe gek je niet op je zelf moet zijn om je en plein public tot dergelijk gedrag te laten verleiden. Dan is het je echt in de kop geschoten. Zie dus ook deze Frans Timmermans, van wie te hopen is dat hij weer snel bij zichzelf en de werkelijkheid terug zal keren. Omdat dit totaal niet om aan te zien was, eigenlijk nergens op leek.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen, mensen... en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Frans Timmermans’ ijdelheid

 1. fialas zegt:

  Het is een gladjanus en een flapuit, en bovendien heeft hij een onappetijtelijk uiterlijk, hij zou eens moeten afslanken. Maar toch, in zijn eentje vermorzelt hij het imago van de schuchtere afstandelijke Limburger, en dat is toch wel wat waard. Die peroxydekop uit Venlo doet dat ook, maar dan toch maar liever kale Frènske.

 2. Peter V zegt:

  Je zal het maar zijn Frans Timmermans, ik geef het je te doen,

 3. sjoerd zegt:

  Helemaal over het paard getild…

 4. Ximaar zegt:

  Ik vond zijn VN-uitspraken over de MH-17 niet handig en moest denken aan Collin Powell. Vervolgens is ie weggepromoveerd en nu heeft ie voor de EU Erdogan de indruk gegeven dat we niet zonder hem kunnen. Idd een flap-uit die zichzelf te graag hoort praten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s