Het informatie-bombardement

Een enkele keer speel ik wel eens leentjebuur bij een van de columnisten van Dagblad de Limburger als ze een spijker op de kop slaan zoals ik het had willen doen. Dus doe ik dan geen poging om ze te evenaren, maar kopieer ik bijvoorbeeld vandaag dus Gerard Kessels hier voor het grootste deel omdat ik het van harte met hem eens ben:
“Vorige week was de Goede Week. Maar het was vooral ook de rare week. De dood van Jezus Christus op Goede Vrijdag werd overschaduwd door die van Johannes Cruijff op Witte Donderdag. En de slachtoffers van Brussel, een paar dagen eerder, gingen al helemaal schuil achter de brede rouwband die Nederland omtrok na de dood van de Amsterdamse pingelaar. Een week met een moordend tempo. Een leerzame week ook. Wat zeggen woorden ook? ‘Europa is in het hart getroffen’, schreef iemand na Brussel en iedereen zei het meteen na. Ook in Madrid, Londen en Parijs was Europa al in het hart getroffen. Maar we zijn er nog. Met onze cardiologie zit het wel goed. Europa maakt steeds nieuwe omleidingen die verse zuurstof aandragen.
Gruwelijke aanslagen, zeker. En gewoon wordt het nooit. Maar het went wel. Geen groter, geen juister cliché dan: Het leven gaat door. Deze vier afgekloven woorden hebben de mensheid tot vandaag 29 maart 2016 gebracht. Dat ook Cruijff in zijn hart werd getroffen, raakte ons meteen veel harder. In een handomdraai werden al die extra krantenpagina’s voor Brussel naar Nederlands grootste voetballer en profeet gedirigeerd. Want Cruiff gaat maar één keer dood en de aanslagen van IS zijn net zo frequent als die van de wegenbelasting. Cruijff, Brussel, het was teveel, ik wist niet meer waar ik moest kijken en waar ik moest luisteren. Het bombardement aan informatie neemt almaar toe, je houdt het niet meer bij. Heel de wereld is journalist en ik verdronk ergens tussen Ali Baba en de veertig talkshows.” (bron: Dagblad de Limburger)
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Het informatie-bombardement

  1. fialas zegt:

    Een geestige scribent, die Gerard Kessels hij is de beste columnist die DDL heeft. Ik heb dit stuk uitgeknipt om te scannen naar de kinderen, hoe heb jij het gekopieerd?

  2. math zegt:

    Nogmaals blij met mijn opnameapparatuur. Ik heb het merendeel van de week doorgespoeld, vervangen door onderwerpen, die er toe doen..

  3. Mack zegt:

    Hallo, Cruijff kon er ook niks aan doen dat hij zo vlak na Brussel doodging. Nog een geluk dat Cruijff twee dagen later overleed, anders hadden we Brussel helemaal niet meegekregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s