De restjes V & D

De wegen van mensen zijn ondoorgrondelijk. Een poging tot begrip blijft van de ene tot de andere verbazing leiden. Tegenspraak en tegenstrijdigheid daarin winnen het steeds weer van logica en consistentie. Ga daar vooral niet naar op zoek en kom er ook niet om, want de komst op de koffie is het enige resultaat. Want radicalisme kan zo maar een plek krijgen bij een zachte heelmeester. Zoals de harde hand in een ommezien kan koesteren en sentiment zich moeiteloos verenigt met gevoelloosheid, met de grote kans dat vals dan niet meer van echt te onderscheiden is. Zo vaak als hoofd en hart bij mensen om voorrang strijden, zo vaak zal verwarring, het niet begrijpen slechts de uitkomst zijn. Voorbeelden te over, die haast dagelijks passeren en zich bijna altijd kenmerken door hun grilligheid, door hun verloop dat niet te voorspellen en uit te tekenen lijkt, juist door het aandeel dat mensen daarin voor hun rekening nemen. Met toch wel als nieuwste en meest uitgesproken staaltje daarvan, van die onbegrijpelijkheid en grilligheid, het fenomeen dat horden mensen plotseling en op de valreep de deuren van V & D – filialen plat lopen, nadat ze die eerst naar hun ondergang gevoerd hadden door ze in de loop der jaren steeds meer te gaan negeren omdat ze niet meer van deze tijd zouden zijn en de boot waarop zij zich als moderne consument bevonden, zouden hebben gemist.
Wollige taal en een rijstebrijberg aan veronderstellingen plus bewijzen vanuit het ongerijmde die nu door diezelfde consument keihard gelogenstraft worden. Want opeens, nu het feitelijk te laat is en V & D ophoudt te bestaan, weet diezelfde consument wel zijn weg naar die vermeende oubolligheid te vinden, omdat daar keihard zijn voordeel ligt met bodemprijzen voor alles dat nu de deur uit moet. Zo opgewonden is diezelfde eigentijdse consument daarvan geworden dat hij zijn medeconsument voluit op de huid zit en de V & D – tent uitvecht om er zijn eigen voordeel te halen. Zie Rijswijk, zie Rotterdam, om maar eens een paar van die oorden van verwarring te noemen. De oude wijsheid dat de ene mens de andere mens een wolf is, wordt daar in dit circus van afbraakprijzen zo maar bewaarheid. Het slechtste in mensen komt plotseling boven. Maar daarvoor moest dus eerst wel dat warenhuis er compleet naar de filistijnen gaan. Zo cynisch is de werkelijkheid wel als voor zo weinig geld de liefde van mensen heel snel te koop blijkt te zijn. En om dat te weten en als geen ander te beseffen moet je dus bij V & D gewerkt hebben om vervolgens op de keien te staan en dit voor je eigen ogen te zien gebeuren. Met terugkerende klanten die zich niet te goed voelen om nog even de laatste restjes van V & D te komen nuttigen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op De restjes V & D

 1. sjoerd zegt:

  Ik ben er niet geweest. Trouwens V&D is niet door de klanten om zeep geholpen maar door hun eigen “In Shop Formula”, Als je Ici Paris, Paprika, Hunkemoller. Dixons etc. In House haalt en je eigen producten dus weghaalt is de eigen identiteit snel naar de haaien… Wat er dan nog rest kun je overal krijgen.

 2. Mack zegt:

  Ik was er anderhalve maand geleden voor het laatst. Ik weet niet of het de consument is geweest die V&D naar de filistijnen heeft geholpen. Al die online warenhuizen hebben er ook wel aan meegeholpen.

 3. Mack zegt:

  Vanochtend schreef een columnist in de krant over de stormloop op V&D: om als een stel hyena’s het kadaver van V&D uit elkaar te scheuren.

  • robschimmert zegt:

   Zo cru wilde ik het dus niet verwoorden, maar mijn gedachte was exact hetzelfde. Met dus de beeldspraak dat de ene mens de andere een wolf is….Om niet goed van te worden!

   • Mack zegt:

    Ik kende die uitdrukking niet. Maar het achterliggende probleem hier is al te ver doorgewoekerd. Ik geloof niet dat de mensen voor de poorten van V&D nog enig belang hechten aan hun waardigheid.

 4. fialas zegt:

  na de alarmerende berichten van vorig jaar ben ik er meteen heengegaan, en geb daar tvoor een gewone beschaafde prijs een tas en handschoenen gekocht van een sympatieke verkoopster, ik vond het gezellig in de winkel. Kocht ook nog een zwarte hoed maar die waait af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s