Nattigheid alom

Lees maar eens met alle nattigheid buiten wat plassen wereldwijd al niet vermag:
                              De bewoners van het eiland Vanuatu claimen te beschikken over het beste publieke toilet van de Zuidelijke Grote Oceaan. Ze hebben zelfs een speciale website gelanceerd die gewijd is aan de wc. Het toilettencomplex moet een stoppunt worden voor bezoekers die het eiland rondtrekken. Volgens de website heeft de WC alles wat het nodig heeft om de beste van de Zuidelijke Grote Oceaan te worden genoemd. Het toilettenblok is modern, schoon, voorzien van alle gemakken en makkelijk bereikbaar. Daarnaast is er ruimte voor zowel mannen, vrouwen en mensen met een beperking. De inwoners van het dorpje Paunangisu hopen met complex meer toeristen te trekken. Als de bezoekers gebruik maken van het toilet dat langs de weg ligt, wordt het voor de lokale bevolking makkelijker om ook andere diensten aan te bieden, zoals rondleidingen in het gebied. Op die manier proberen ze lokale projecten te financieren.
                                Een man uit Deventer mag het stadskantoor niet meer in, omdat hij het toilet vaak smerig achterliet. Hij heeft na het zoveelste incident een ‘stadskantoorverbod’ gekregen. De gemeente besloot om hem daarom maar te weren. Mocht hij alsnog het pand betreden, dan wordt hij opgepakt door de politie. Een woordvoerder van het stadskantoor denkt dat het verbod niet moeilijk te handhaven is. “Mensen herkennen hem wel.”
                                Een 48-jarige wildplasser is dinsdagavond aangehouden in Amsterdam omdat hij vermoedelijk verantwoordelijk is voor een aantal inbraken in de omgeving van Uden (Brabant) zo’n tien jaar geleden. Zijn identiteit was destijds via DNA-sporen vastgesteld, maar er was geen adres van hem bekend. Dinsdag liep hij echter in de hoofdstad tegen de lamp toen gemeentelijke opsporingsambtenaren hem aanspraken omdat hij aan het wildplassen was. Bij controle van zijn persoonsgegevens bleek dat hij nog steeds gesignaleerd stond, aldus de politie woensdag. De man is overgebracht naar een Brabants politiebureau. Hij wordt verdacht van een auto-inbraak in Uden in juli 2005 en inbraken bij een bedrijf in Volkel en woningen in Zeeland en Erp in juli 2006.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nattigheid alom

  1. sjoerd zegt:

    Dat wildplassen is dus uitermate riskant…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s