Het verdriet van Eindhoven

Er moet hier ijlings iets recht gezet worden. Of liever gezegd genuanceerd worden. De laatste jaren heb ik bij tijd en wijle niet nagelaten om hier vooral het beeld op te roepen dat Heerlen met name in de avonduren een spookstad was. Desolaat was een van de meest gebruikte kwalificaties erbij. En doods werd het ook nog wel eens genoemd. Zoveel stond voor mij toch wel vast. Totdat ik gewaar werd dat het nog erger kan. Verander het formaat van een binnenstad. Geef haar nog meer volume en maak vooral alles hoger en de ramp en ontreddering is compleet, met als resultaat een aanblik die nog treuriger oogt dan in Heerlen, dat in zijn kleine schaal dan zowaar nog sporen van knusheid vertoont. Maar niets van dat al in Eindhoven als de klok zes uur heeft geslagen en het verdriet van die stad zo tastbaar wordt dat je het in een ommezien op een lopen zet. Naargeestigheid heeft op die plek namelijk  een gezicht gekregen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Het verdriet van Eindhoven

  1. fialas zegt:

    in Tilburg met zijn betonnen centrum zijn alleen de buitenwijken nog leuk, Zoals Heikant, dat ooit enen apart dorpje was.

  2. L zegt:

    En ik vind het nog wel wat vooruit gegaan de laatste tien jaar. Maar na zes uur moet je niet meer in de winkelstraten zijn nee. In de zomer echter zijn de straten met horeca wel degelijk nog gezellig.

  3. sjoerd zegt:

    Ik reed vannacht naar mijn dochter in Heerlen die aan het bevallen was. Door heel Heerlen gereden en welgeteld drie auto’s tegengekomen, alle drie voorzien van blauwe zwaailampen op het dak. Ik geef toe, half twee in de nacht van dinsdag op woensdag verwacht je ook niemand op straat… Nog vreemd dat ik niet ben aangehouden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s