Een Catalaanse bus

Schitterende verhalen, waarin onzin en normaliteit zich niet meer van elkaar laten onderscheiden, behoren aan de vergetelheid ontrukt te worden. Zo ook deze geschiedenis over een Catalaanse bus:
“Wie in het Catalaanse dorpje La Torre d’Orista de bus mist, moet een jaar wachten op de volgende. De inwoners van La Torre d’Orista en naburige dorpen zien al een jaar of tien alleen op de eerste maandag van maart een bus passeren. Als die niet ongezien voorbijrijdt, want de dorpelingen hebben al lang voor eigen vervoer gezorgd. Het busbedrijf maakt de rit nog enkel om de concessie niet te verliezen, voor het geval er zich in een van die dorpen zich bijvoorbeeld een groot bedrijf vestigt.”
Advertenties

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een Catalaanse bus

  1. fialas zegt:

    eigen vervoer’:
    Met een muilezel kom je ook een heel eind .De Siciliaanse arbeiders die als jonge mannen door de Belgiische mijnen naar Genk werden gehaald zingen nu nog de prachtige liederen waarmee ze bij het mennen hun muilezel bemoedigden en prezen.

  2. sjoerd zegt:

    Een keer per jaar is ook regelmatig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s