Geen mening op 6 april

Voor de goede orde en zekerheid vast dit. De zesde april is niet gemarkeerd noch gearceerd of omcirkeld in mijn digitale agenda. Geen puntje onder het getal zes in die maand dat mij er op moet attenderen dat er iets speciaals staat te gebeuren op die dag. En het zal er evenmin van komen dat ik mij voordien nog bedenk en mij dan eraan wil laten herinneren dat ik vooral naar een stembureau moet gaan om mijn mening kenbaar te maken over het associatieverdrag dat de EU af wil sluiten met de Oekraïne. Mij niet gezien en al helemaal niet om een paar van die politieke zwerfkeien als die zogenaamde filosoof Baudet of die Roos van Geen Stijl een plezier te doen.
Laat mij vooral politiek correct zijn en blijven en mij ervan weerhouden om over iets een mening uit te spreken die ik niet heb en ook niet wil hebben. Omdat ik ten eerste geen inzicht heb om een opinie erover te hebben, nog afgezien van het feit dat die hele kwestie mij geen bal interesseert. On line doe ik al niet mee aan Twitter. Laat staan dat ik mij tot dat gedrag in een stemhokje laat verleiden. Dat heeft niets met een democratische plicht te maken. Dus laat ik mijzelf met rust en ook anderen daarover. Hooguit kom ik met de oproep om mij in die onthouding van stemmen te volgen en dat hele referendum, die hobby van een paar malloten, te laten voor wat het is. Er zijn waarachtig wel belangrijker zaken om een uitspraak over te doen. Daar wilde ik mij dus maar bij houden.
Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Geen mening op 6 april

 1. Mack zegt:

  Dus jij vindt Baudet ook een beetje een blaaskaak?

 2. Ximaar zegt:

  Ik heb er als antiglobalist en iemand die een klein tijdje in de Ukraine en langere tijd met Ukrainers heeft gewerkt er wel een mening over. Ik ben ook tegen het landjepik van de EU, Navo, USA en Rusland. Maar ik ben ook tegen enquetemisbruik en tegen Roos c.s.

 3. Sjoerd zegt:

  Ik zal mijn mening maar voor me houden…

 4. fialas zegt:

  als je de blaaskaken Roos en Baudet wilt dwarsbomen kun je het beste niet gaan stemmen Hoe minder stemmen hoe beter, dan komt hun referendum niet eens aan het quorum.

 5. Dhyan zegt:

  Heb je wél een opinie gaat het door het partijprogramma toch een andere kant uit, stemmen heeft op de huidige manier waarop dat gebeurd geen enkele zin. Je moet evenmin stemmen voor de sympathieke dan wel de zelfingenomen kop, je moet stemmen omdat je iets belangrijks gerealiseerd wil zien en de EU moet eens ophouden alsmaar landjes te strikken en te verwerven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s